Kriptopénzügyek – 12.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Digital Asset Summit

A NEXO, a BlockFi, Celsius stb. pénzügyi szakemberekből álló csapatai is részt vesznek a Digital Asset Summit-on (DAS), egy intézményekre fókuszált kriptokonferencián, amely New Yorkban került megrendezésre 2021. szeptember 14-15-én. A konferencián a komolyabb bányásztáraságoktól kezdve a hagyományos befektetőkig szinte mindenki képviseltette magát.

Blockchain.com wallet

Az egyik legnépszerűbb Bitcin wallet szolgáltató a Blockchain.com Wallet egyre több kriptovalutát vesz fel kínálatába. Legutóbb a DAI és a WBTC érkezett meg. Mostantól küldhetünk, fogadhatunk, vásárolhatunk, eladhatunk, swapolhatunk és kereskedhetünk Dai-val (DAI) és csomagolt Bitcoinnal (WBTC) a Blockchain.com Wallet-ban. Érdemes lesz a jövőben erre a szolgáltatóra is figyelni, hiszen lending szolgáltatásokat is nyújt.

SimpleFX

Tanuld meg, hogyan védd meg a kriptopénz portfóliódat akkor, amikor esnek az árak és hogyan hozd ki a legtöbbet belőle a bikapiac idején. A SimpleFX alkalmazásában most megnyílt a Lightning Network utalások lehetősége, ennek keretében szeptemberben 1000 dollár nyeremény vár bármilyen eszköz kereskedése után.

Coinbase

A Coinbase bevezette a hardveres biztonsági kulcsok támogatását a 2FA-hoz, mobileszközön való bejelentkezéshez (az asztali számítógépek számára már elérhető a támogatás).

Crypto.com

Az FTX mellett, mostmár a Crypto.com Exchange is támogatja az alszámlás kereskedést a főfiókon keresztül. Egy kattintással kereskedhetünk az alszámlák nevében a Spot és Margin piacokon is. Az alszámlák lehetővé teszik, hogy kísérletezzünk és diverzifikáljuk a kereskedési stratégiákat, az alapokat, a pozíciókat vagy a hozzáféréseket bizonyos összegek elkülönítésével. Az alábbi útmutató segítséget nyújt az alszámlák létrehozásához.

Binance

Egy korábbi nyomozó, aki a digitális média törvényszéki elemzésére is specializálódott, csatlakozott a Binance-hez, mint ellenőrzési és vizsgálati igazgató.

PayPal

Mától kezdve az Egyesült Királyság területén is elérhető a PayPal kriptopénzek vásárlását lehetővé tevő szolgáltatása. A több mint 400 millió felhasználóval rendelkező PayPal először tavaly októberben, az Egyesült Államokban tette elérhetővé ezt az új funkciót, amihez mától a Brit-szigeteken élők is hozzáférhetnek.

Plutus

Megérkezett az új Rewards & Accounts 2.0 modell a Plutus kártyához. Ennek kapcsán egy nyereményjátékot hirdettek, egyszerű kérdőív kitöltéssel:

Revolut

Az Európán kívül eső legnagyobb irodahelység bérleti díját fizette ki bitcoinban a Revolut a WeWork-nek. A dallasi közösségi irodatérben a Revolut 300 alkalmazottja dolgozik.

Piaci zanza

Sikeres volt az Alonzo hard fork: okos szerződés támogatást kapott a Cardano. A több éve várt előrelépés egy Plutus elnevezésű keretrendszer segítségével teszi lehetővé, hogy a Cardano is futtatni tudjon különböző decentralizált alkalmazásokat, például dexeket és NFT-ket.

Ahogy egyre több blokklánc projekt öleli fel a DeFi-t és az NFT-ket, a Litecoin is csatlakozni fog ehhez a kezdeményezéshez az OmniLite bevezetésével. A másodlagos réteg integrációja során a Litecoin blokkláncán elérhetővé válnak majd a stabilcoinok és az okos szerződések is.

Óriási előrelépés a Litecoin háza táján

Úgy tűnik kedvező előjelek mellett kerülhetett sor a Satoshi szobor csütörtök délutáni avatása. Az előrejelzések szerint nem csak az időjárás volt kegyes a résztvevőkhöz, de még a Hold állása is megfelelő volt, ugyanis éppen szerdán kialakult aranykereszt segített még emlékezetesebbé tenni a jeles pillanatot. Aztán meg ott van még AZ a titokzatos dolog is.

Egy bitcoinnál már megfigyelt jelenség hatása érvényesülhet az Ethereum esetében is, ha továbbra is az eddigiekhez hasonló ütemben csökken a forgalomban lévő tokenek darabszáma.

A Coinbase tegnap bejelentette, hogy csatlakozott az amerikai Határidős Piacok Nemzeti Egyesületéhez (National Futures Association). Ez egyértelmű utalás arra, hogy a jövőben szeretnének a határidős piacok felé nyitni.

TRENDELŐ

Szeptemberben a Trendelő sorozat következő előadásában egy nagyon fiatal kereskedőt mutatunk be. Hamza Martin mindössze 23 éves és a kereskedést 16(!) éves korában kezdte. A céltudatossága és önkontrollja, ami a grafikonjain tetten érhető, példa értékű. Fiatal kora ellenére kimagasló eredményt ért el, és 20 évesen megalkotta a saját kereskedési rendszerét. Rendszerének alapját a Renko grafikonra építette és ezt mutatta be nekünk.

Szobrot állítottunk Satoshinak

Csütörtök délután, a Graphisoft Parkban nagyjából 3-400 érdeklő és pár tucat újságíró előtt lelepleztük Satoshi Nakamoto szobrát. Bő hat hónapos folyamat ért ezzel véget, még mindig az esemény hatása alatt vagyunk, úgy érezzük, igazán jól sikerült.

Aki lemaradt volna a szoboravatóról, az most megnézheti  az eseményről készült stream felvételt teljes egészében.

Kulisszatitkok a szoborról:

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img