Kriptobányász hírek – 2.

spot_img

Kriptobányász cikksorozatunkban két-három hetente összefoglaljuk a fontosabb bányász eseményeket a nagyvilágból. Discord csatornánk #bányászat szobájában pedig segítőkész bányász közösség jött össze. A szobában megtaláljátok a napi ki-mit bányászik, rig összeállításról tanácsokat, tippeket, videokártya beállítási praktikákat és aki ASIC témakörben keresi a választ, azt is meg fogja találni! Lássuk a fontosabb eseményeket!

A piac elemzésének fontos indikátora a bányászok viselkedése. A Bitcoinist tett közzé egy izgalmas, eddig kevésbé taglalt megközelítést. Arról van szó hogy vajon mikor, hogyan adnak el a bányászok, a kutatásból az derült ki, hogy általában rosszkor, és nem túl jól.

Az év elején a kínai kormány döntéséről cikkezett a kripto sajtó, miszerint betiltja a határain belül működő kriptobányász tevékenységeket. Ez az lépés a hashráta elvándorlását és hirtelen esését okozta, 168 EH/s-ről közel 86 EH/s-re, ami közel 50%-os csökkenést jelentett. Néhány hónapnyi zűrzavar után a BTC hashráta szintje most úgy tűnik, hogy stabilizálódott, és a számok látszólag visszatértek oda, ahol néhány hónappal ezelőtt voltak.

Folytatjuk az egyik legsikeresebb magyar kripto-startup, az Enerhash bemutatását. Jogg Balázs társalapítóval készített interjúnkat olvashatjátok.

Zöld bányászati infrastruktúra teljes körű fejlesztésébe kezd a Bitfarms. A Bitfarm egy nyilvánosan tőzsdén jegyzett Bitcoin bányászati vállalat, amely jelenleg a Bitcoin hálózat több mint 1%-át birtokolja és 99%-ban zöld vízenergiát használ fel a bányászat során. A cég a héten jelentette be, hogy megállapodást kötött a kanadai Sherbrooke városával, amely egy 96 MW zöldenergia előállítására alkalmas vízierőmű fejlesztéséről szól.

Győrfi András szerkesztőnk az Enerhash egyik telephelyén járt nem is olyan régen, amely során az egyik mobil adatközpontjából készített egy bejelentkező videót.

Pénzügyi szolgáltató óriás a zöld bitcoin bányászatban. A Blockstream Bitcoin infrastruktúra vállalat a Macquarie Group-al együttműködve új bitcoinbányász ​​létesítményt épít, amelynek középpontjában a karbon semleges energiaforrások állnak.

Kibányászott kriptovalutáidat befektetnéd, de nem tudod hova? Érdekelnek a bányászat mellett a kriptopénzügyek is? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal, tippjeinkkel!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img