Zöld bányászati infrastruktúra teljes körű fejlesztésébe kezd a Bitfarms 

spot_img

A Bitfarm egy nyilvánosan tőzsdén jegyzett Bitcoin bányászati vállalat, amely jelenleg a Bitcoin hálózat több mint 1%-át birtokolja és 99%-ban zöld vízenergiát használ fel a bányászat során.

A cég a héten jelentette be, hogy megállapodást kötött a kanadai Sherbrooke városával, amely egy 96 MW zöldenergia előállítására alkalmas vízierőmű fejlesztéséről szól.

A várossal kötött együttműködés összhangban van a vállalat növekedési céljaival is. Ennek eredményeképpen 2022 első negyedévére 3 Exahash és 2022 év végére 8 Exahash, elérése a cél, miközben a zajkibocsátással kapcsolatos lakossági aggályokat is kezeli.

A Bitfarms jelenlegi Rue de la Pointe-i üzemében található bányászgépeit is új, nagy hatékonyságú bányászokra cserélik hamarosan, amelyek optimalizálva lesznek a nagyobb teljesítményszintre és az alacsonyabb energiafogyasztásra.

A zajszintre vonatkozó aggályok kezelése érdekében az új létesítményeket távolabbi helyszíneken helyezik el, és szükség esetén hangérzékelő berendezéseket is telepíteni fognak.

“Ez a megállapodás a város, a lakosok és a Bitfarms számára is “win-win-win szituáció.” – hangsúlyozta Emiliano Grodzki, a Bitfarms vezérigazgatója.

A Bitfarms elkötelezett a helyi társadalmi felelősségvállalása mellett globálisan is, amit az eddigi és a jelenlegi zöldenergia beruházásai is bizonyítanak.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/bitfarms/

Érezhetően zöldebb lett a kriptobányászat 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img