Kriptopénzügyek – 11.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

FTX

Néhány nappal ezelőtt együttműködési megállapodást kötött az FTX és az egyik legnépszerűbb kereskedések menedzselését és automatizálását lehetővé tevő szoftver, a 3Commas. A megállapodás értelmében az FTX felhasználók ingyenesen hozzáférhetnek a 3Commas valamennyi funkciójához, tehát nem kell fizetniük a havi 14 – 50 dollár közötti áron elérhető díjcsomagokért. Az ajánlat bármilyen FTX fiókkal igénybevehető, tehát azok is élhetnek a lehetőséggel, akik már régebb óta rendelkeznek tőzsdei számlával.

OKEx

Az OKEx bővíti decentralizált pénzügyi szolgáltatásait egy DeFi Hub és egy NFT-k létrehozására és eladására szolgáló piactérrel.

ICON

Ezentúl minden héten hétfőn tudjátok lehívni a stakelt ICX után járó OMM airdrip rewardot.

AMON

Új honlappal és blog oldallal jelentkezett a feltörekvő kriptokártya és wallet szolgáltató, az AMON. A projekt szép lassan halad az általa kitaposott úton. Új landing oldalakat adtak hozzá az Amon Wallet, Amon Earn és a hamarosan megjelenő Amon AI befektetési asszisztensükhöz, továbbá frissített információkat érhetünk el a négy AMON kártyaosztályról, díjakról és limitekről.

Twitter

BTC integráció a Twitterben? Bár a hír egyelőre nem hivatalos, a Twitter termékvezetője, Kayvon Beykpour arra utalt, hogy hamarosan nagy bejelentés érkezhet.

BlockFi

Míg a BlockFi a szabályozó hatóságok “ítéletét” várja, addig szép csendben partnerkapcsolatra lépett a TaxBit-tel, a digitális gazdaság vezető adó- és számviteli szoftverszolgáltatójával. A partnerség lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a BlockFi új “BlockFi Adóközpontján” keresztül hozzáférjenek a TaxBit szolgáltatásaihoz a platformon belül.

Mastercard

A Mastercard felvásárolja a Ciphertrace-t, ami a Chainalysis mellett az egyik legismertebb kripto tranzakciók nyomonkövetésére specializált cég. A teljes folyamat az év végéig fog lezárulni.

Pénzügyi tippek, trükkök

Tárazz be most Discord VIP előfizetést, hamarosan árat emelünk

Most még a régi árakon érheted el a Kereskedési Tippek szolgáltatásunkat, aminek keretében a Discord szerverünk VIP tagja lehetsz. Ez azonban szeptember 13-án megváltozik.

Piaci zanza

Egy volt Google-mérnök 2018 tavaszán vetette papírra gondolatait a Bitcoin jövőjéről. A nemzetközi közösség azóta is a témáról írt egyik legjobb anyagnak tartja a kissé hosszúra nyúlt cikket, és nemrégiben 150 000 dollárt dobott össze arra, hogy az nyomtatott formában is megjelenhessen.

Ezen a héten lett a Bitcoin a világ első államilag elfogadott kriptovalutája. Hivatalos fizetőeszközzé tételéről 3 hónappal ezelőtt született döntés El Salvadorban.

Magyarországon nemrégiben a korábbi felére, 15%-ra csökkentették a kriptovalutákat terhelő adó mértékét. A törvényhozók emellett más kedvezményekkel, például a korábbi években elfelejtett bevallások utólagos pótlásának lehetőségével is segítik az eddig szürke zónában bolyongó tulajdonosokat. A szomszédos Szlovéniában szintén most került napirendre az ágazat (újra)szabályozása, miután a helyi pénzügyi hatóság egy olyan javaslattal állt elő, ami a mostaninál sokkal egyszerűbbé tenné a kriptókkal kapcsolatos adók megfizetését.

Ukrajnában is rendeződni látszik a kriptovaluták törvényi szabályozása, miután a héten kedvező döntés született egy erről szóló parlamenti szavazáson.

Mindeközben Amerikában Elizabeth Warren szenátor “új árnyékbanknak” nevezi a kriptopiacot, miközben az ottani szabályozók a lehetséges szabályozási döntésekkel küzdenek.

Szoboravató

Levelet írtunk alá arról, miért állítunk szobrot Satoshinak

Közeledik a nagy nap, szeptember 16-án, jövő csütörtökön felavatjuk Satoshi Nakamoto szobrát! A világ első Satoshi szobra lesz ez, komoly nemzetközi figyelemre számítunk, ahogy arra is, hogy sokan jöttök el, hogy élőben, elsők között láthassátok az alkotást!

MEGÚJULTUNK!

Új logót kapott a Kripto Akadémia!

2018 év elején indítottuk el a Kripto Akadémiát, hogy magyar közönségnek írjunk erről a feltörekvő piacról és iparágról. Akkor még napi néhány cikkel és pár tucat látogatóval, ez a honlap, amit most is olvasol, volt a repertoárunk egyetlen darabja.

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img