Az ukrán parlament megszavazta a kriptopénzeket legalizáló törvényt

Megosztom

Ukrajnában is rendeződni látszik a kriptovaluták törvényi szabályozása, miután tegnap kedvező döntés született egy erről szóló parlamenti szavazáson.

A képviselők már megszavazták, így már csak az ország miniszterelnökének kell aláírnia azt a törvényt, ami hivatalosan is elismeri és legálissá teszi Ukrajnában a kriptopénzek tartását, vásárlását, eladását és kereskedését. A jogszabály életbelépésével a kriptovaluta birtokosok ellen elkövetett jogsértések és csalások hamarosan büntethetővé válnak és tisztázódni fognak a kriptopénzekkel kapcsolatba kerülő vállalkozások indításának és működésének feltételei. Az ország digitális megújulásáért felelős minisztériumának szóvívője szerint a kormány 2022-től kezdve nyitni szeretne a kripto iparág felé is, és szabályozott kereteket biztosítana az ágazat szereplőinek, hogy Ukrajnában hozhassák létre regionális központjaikat. Ennek előkészítéseként hamarosan megkezdődik a kapcsolódó adótörvény kidolgozása is.

Ez a lépés valószínűleg kedvezni fog a Binance-nek, aminek kiemelt fontosságú közösségét jelentik az ukrán felhasználók. A tőzsde hirdetéseivel nem csak az inerneten, de a már a buszon, metrón és villamoson is is találkozhattak az itt élő emberek.

A járművek utastájékoztató rendszerén is futott a Binance hirdetése.

A napokban Szlovéniában is egy a korábbiaknál sokkal kedvezőbb adózást lehetővé tevő javaslat került benyújtásra. A magyar parlament még májusban döntött erről a kérdésről és a korábbi terhek közel felére, 15%-ra csökkentette a kriptopénzeket terhelő járulék mértékét.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Szlovéniában is egyszerűsödhet a kriptopénzek adózása

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel