A kriptopiac az “új árnyékbank”

Megosztom

Elizabeth Warren amerikai szenátor “új árnyékbanknak” nevezi a kriptopiacot, miközben a szabályozók a lehetséges szabályozási döntésekkel küzdenek.

A New York Times nemrégiben megjelent riportja szerint a kripto banki térnyerése nagy feltűnést keltett Washingtonban. A szabályozó hatóságok nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy ismereteket szerezzenek és felzárkózzanak a piachoz, különösen a hitelezési és hozamtermelő platformokhoz.

A riport a kriptopiac szereplői számára jól ismert BlockFi-ról is szól. A vállalat jelentős növekedést ért el a felhasználói bázisában és a birtokolt eszközök számában. Ilyen mértékű növekedés mellett a hagyományos, centralizált pénzintézeteknek komoly kihívást jelenthetnek a BlockFi-hoz hasonló cégek.

A szabályozók elsődleges aggálya, hogy ezekhez a szolgáltatásokhoz könnyen hozzá lehet férni és gyakorlatilag nincs hitelellenőrzés, ami az egyik fő problémája a hatóságoknak. A DeFi sokrétű platformjainak hirtelen térnyerése és az általános decentralizáció odáig vezetett, hogy Warren “árnyékbanknak” nevezte a piacot.

“A kripto az új árnyékbank. Számos ugyanolyan szolgáltatást nyújtanak, de a hagyományos rendszert alátámasztó fogyasztóvédelem vagy pénzügyi stabilitás nélkül. Olyan, mintha a szalmát az aranyba fonnánk”.

A SEC továbbra is a szabályozásokon dolgozik, a “befektetővédelmet” szem előtt tartva

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottságának (SEC) elnöke, Gary Gensler állt a szabályozási viták középpontjában. Gensler jól ismeri a piacot és a technológiát, mivel az MIT-n tanított.

Gensler azt mondta, hogy a piacnak szüksége van egy “rendőrre”, és a befektetők védelmét szorgalmazta. Szerinte van potenciál a technológiában, de a piac egyelőre még nem biztonságos.

Gensler: a DeFi központosított és működjenek együtt a SEC-el

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/beincrypto, the new yorker/

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel