Gensler: a DeFi központosított és működjenek együtt a SEC-el

spot_img

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a SEC legfontosabb prioritása a befektetők védelme. Gary Gensler, a SEC elnöke szerint a kriptokereskedési platformok szabályozási problémákat kockáztatnak, ha nem működnek együtt velük.

Egy szerdai Financial Times interjúban Gensler megismételte a kriptokereskedési platformok felé azt a kérését, amiben az áll, hogy regisztráltassák magukat a SEC-nél. Ha nem így tesznek, szabályozási problémákat kockáztatnak, ha az amerikai kereteken kívül működnek tovább.

Gensler azt sugallja, hogy a DeFi központosított

Miközben a DeFi platformok különleges kihívások elé állítják a szabályozókat dezintermediált jellegük miatt, Gensler egy Financial Times interjúban megismételte, hogy “a szabályozók még az állítólag decentralizált platformok felett is képesek lennének hatósági jogkört gyakorolni”.

dezintermediáció: vállalkozások a pénzintézeti rendszert megkerülve, közvetlenül a pénzpiacon szereznek forrásokat.

“Félreértés azt gondolni, hogy ezek csak szoftverek, amelyeket kitesznek a világhálóra” – jelentette ki, hangsúlyozva, hogy a DeFi platformok “meglehetősen centralizáltak”, hivatkozva az irányítási mechanizmusokra, a díjmodellekre és az ösztönzőrendszerekre.

Gensler ellentmondásos nézetei a decentralizált platformokról már egy ideje ismertek az iparágban. A múlt hónapban kijelentette, hogy azok a projektek, amelyek értékes tokenekkel jutalmazzák a résztvevőket, szabályozás alá kerülhetnek, függetlenül attól, hogy mennyire decentralizáltnak mondják magukat.

A kriptoipar túl nagy ahhoz, hogy a közpolitikai kereteken kívül létezzen, mondta Gensler. A jelenlegi kriptotérképről, a fejlődéséről és a szabályozásról szólva hozzátette:

“Világszerte mintegy 2 billió dollár értékű, olyan szinten és olyan jellegű, hogy ha öt-tíz év múlva bármilyen jelentősége lesz, akkor az a közpolitikai keretek között fog történni. A pénzügy végső soron a bizalomról szól.”

Ami a központosított kriptopénz tőzsdéket illeti, az elnök véleménye szerint az ilyen platformokon jegyzett kriptopénzek közül a legtöbb valószínűleg értékpapírnak minősül, ami azt jelenti, hogy az Egyesült Államokban működő kriptotőzsdéknek be kellene jelentkezniük a SEC-nél. Elmondta:

“Rengeteg olyan platform működik ma, amelyek jobban tennék, ha elköteleződnének és engedélyt kérnének, nem pedig könyörögnének.”

Gensler az elmúlt hetekben különösen nyíltan beszélt a kriptoszektorral kapcsolatos aggodalmairól. A múlt hónapban levelet írt Elizabeth Warren szenátornak is, amelyben arra kérte a kongresszust, hogy biztosítson több finanszírozást, és adjon a szabályozóknak “teljes körű felhatalmazást arra, hogy szabályokat írjanak a kriptokereskedésre, kölcsönzésre.”

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/cryptobriefing/

Zárt ajtók mögött a szabályozók

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img