A SEC elnöke úgy gondolja, hogy a kripto szabályozás elfogadást fog hozni

spot_img

Gary Gensler, a SEC elnöke a napokban nyilatkozott a Bloombergnek a kriptopénzek szabályozásához való hozzáállásáról. Kijelentette, hogy a befektetők védelme a legfontosabb prioritás, mielőtt szélesebb körű elfogadásra kerülhetne sor.

Gensler – aki az MIT-n blokklánc-technológiát és pénzügyeket tanít – jelezte, hogy a befektetők védelme a kriptopénzekkel kapcsolatos csalásokkal szemben az egyik legnagyobb problémája. A kérdésre válaszolva kijelentette:

“Ha valaki spekulálni akar, az az ő döntése, de nemzetként az a feladatunk, hogy megvédjük ezeket a befektetőket a csalásoktól.”

Miközben a fokozott fogyasztóvédelem valószínűleg a kriptoeszközök további szabályozásához vezet, a SEC elnöke elismerte a kriptopénz technológiában rejlő gazdasági fejlődési potenciált is. Gensler optimista álláspontot képviselve jelezte, hogy a kriptovaluták a szabályozás után szélesebb körben is elterjedhetnek.

Arról, hogy a SEC hogyan áll az ETF-ek döntésének kérdésében, Gensler a feltett kérdésre nem volt hajlandó válaszolni, pedig korábban pozitívan nyilatkozott a kriptopénz ETF-ekről.

További híreket és elemzéseket a Discord csatornánkon és a Youtube-on találtok. Ha képbe szeretnél kerülni a kriptopénzek területén és komolyabb befektetés előtt állsz, végezd el a Kriptosuli ingyenes (online) kurzusunkat!

/cryptobriefing, money news first/

Zárt ajtók mögött a szabályozók

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img