Venezuela is CBDC-t indít

spot_img

Az elmúlt években sok szó esett Venezuela és a kriptopénzek kapcsolatáról, indítottak olajhoz kötött coint, aztán egy ahhoz kötött másikat, aztán még egy sor egyéb próbálkozásuk volt a témában, amit egyre nehezebb volt követni. Az biztos, hogy a latin amerikai ország nincs könnyű helyzetben, a gazdasági összeomlás szélén táncolnak hosszú évek óta. Most nullákat vágnak és CBDC-t indítanak, mutatjuk.

Az Egyesült Államok holnapra kinyírhatja a saját kripto piacát

A “klasszikus” valuta, a bolivár elszabadult inflációjának orvoslására először hat nullát levágnak, majd október elsejétől indul a bolivár CBDC verziója, mindkét lépéstől a stabilitás elősegítését remélik. Az országban teljesen általános a dollár használata, ezt is igyekeznek visszaszorítani. Nem mellesleg a dollár szerepe is olyasmi, amit kissé szokatlan módon maga a kormányzat segített elő még 2017 során.

A hivatalos Twitter bejelentés Alfred Nazareth központi bank vezértől.

Csak az elmúlt év során mintegy 2575% volt az infláció az országban.

A nullák vágását már harmadszor kell eszközölni az elmúlt 15 év során, még az előző elnök, Hugo Chavez idején valósították meg az elsőt. Uruguayban egy szenátor most javasol egy törvénytervezetet, ami szerződések legális teljesítési eszközévé a kriptopénzeket, közben Salvadorban bevezetik szeptember hetedikétől a bitcoint, mint hivatalos fizetőeszközt.

Messze még a digitális forint

Gyorsuló ütemben terjednek a kriptopénzek, ennek megfelelően egyre több szabályozási figyelem is irányul rájuk. A napokban az USA is fontos döntések előtt áll a terület szabályozása kapcsán. Ha most szeretnél kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img