Túl a tízmilliomodik blokkon a VeChain

spot_img

Fontos mérföldkövet ért el az ellátási láncokra specializálódott VeChain, a láncuk átlépte a tízmilliomodik blokkot, Twitter bejegyzésük szerint immár bő 4000 blokkal meg is haladták az értéket. Nagy dolog ez egy blokklánc életében, hiszen bármi legyen is a konszenzus mechanizmus, a mély részletek a tranzakciók kezelése kapcsán, az biztos, hogy él, vagy pestiesen szólva: pörög a rendszer.

Persze félreértés ne essék, önmagában az, hogy sok tranzakció történik egy blokklánc-rendszerben még nem garancia a hosszútávú sikerre, egy ilyen fiatal piacon, mint a kriptopénzek területe azonban szükségünk van valamilyen indikátorokra, az egyik a blokklánc mérete.

Közeledik egy fontos újítás is a VeChian háza táján, jön a Proof-of-Authority 2.0 konszenzus mechanizmus, ráadásul új partnerekről is suttognak, dAppok, új use-casek is közelednek az ígéretek szerint. Bár ahogy az lenni szokott, nem felhőtlen az öröm, egyes kriptopénz-elemzők szerint a VeChain hibát követ el azzal, hogy nem fókuszál arra, amiben igazán ügyes, az ellátási láncokra, a logisztikára.

Ehelyett amikor pár hónappal ezelőtt felrobbant az NFT piac, fontosnak érezték, hogy felüljenek a bulivonatra, bármi történjék is ebben az iparban, a VeChain csapata valamiért úgy gondolja, nekik meg kell mutatniuk: ők is tudnak olyat, sőt, ők jobban tudják. Pedig ez nyilván nem feltétlenül igaz, hiába erős a csapatuk, mindenre ők sem lesznek képesek.

Egy következő tweetjükbe még némi kérkedés is belefért, említették a Walmartot, mint fontos partner, bár ez talán már kissé lejárt lemez. Előkerült San Marino és Kína is, mint állami partner, ezeket is említették már. Ez nem mellesleg szintén egy gyakori kritika a VeChainnel szemben, nem igazán tudjuk, hogy a hangzatos megállapodások mögött pontosan milyen együttműködések állnak.

Jelen cikk szerzője hisz a VeChainben, és a közelgő sikereiben egyaránt, azonban érdemes megvizsgálni a hazai marketing ügynökségek módszertanát. Ha egy szekeszárdi, két főből álló ügynökség elnyeri a helyi Coca-Cola gyár lehetőségét arra, hogy valaki megtervezze és kinyomtassa a toborzó szórólapjukat, akkor a bemutatkozó oldalukra gondolkosá nélkül kiteszik a referenciák közé jó nagyban: Coca-Cola.

Csak remélni tudjuk, hogy a VeChain esetében nem erről van szó, hanem hiteles, komoly, messzire mutató partneri együttműködéseket alakítanak ki. Az biztos, hogy nemrég elindítottak egy SaaS (Software-as-a-Service) platformot, ami a cégek karbon kibocsátását teszi követhetővé, transzparens módon, illetve egy ingatlan ipari szereplővel, a Lang LaSalle-val is sikerült megállapdniuk.

Ha most szeretnél kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img