Kriptós céget vásárol fel a Mastercard

spot_img

A Mastercard felvásárolja a Ciphertrace-t, ami a Chainalysis mellett az egyik legismertebb kripto tranzakciók nyomonkövetésére specializált cég. A teljes folyamat az év végéig fog lezárulni.

A blokklánc analízisben utazó Ciphertrace még 2015-ben jött létre, azóta pedig már nem csak számos bankkal és pénzintézettel, de az amerikai hatóságokkal is együtt dolgozott. A Ciphertrace egyik legfőbb partnere jelenleg is az USA nemzetbiztonsági minisztériuma, aminek már több bűncselekmény felderítésében nyújtottak segítséget.

Ma már pillanatok alatt fel lehet térképezni a kriptovaluta tranzakciók útját

A Mastercard szerint a kriptovaluták és az NFT-k népszerűsége a jövőben várhatóan növekedni fog és mint a terület felé nyitó nagyvállalat, a Ciphertrace felvásárlásával szeretnék garantálni saját ügyfeleik biztonságát és biztosítani a megfelelést a pénzmosás elkerülését célzó nemzetközi jogszabályoknak.

“A digitális pénzügyi eszközök és NFT-k elterjedése teljesen át fogja alakítani a fogyasztási szokásainkat. A gyors növekedés miatt kiemelkedően fontos lesz az ezekkel való interakciók biztonságának növelése. A célunk, hogy képesek legyünk erre megfelelő megoldást nyújtani.” 

A Ciphertrace a jövőben a Mastercard kibervédelemmel foglalkozó szárnya alatt folytatja majd tevékenységét..

Az Mastercard mellett a Visa is gőzerővel dolgozik saját kriptós ágazatának fejlesztésén. Ennek keretében már több nagyobb kriptós fizetéseket lehetővé tevő szolgáltatóval is partnerséget kötöttek, nemrégiben pedig egy NFT vásárlásával is sikerült felhívniuk magukra a figyelmet

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

A Visa 165 000 dollárt fizetett egy CryptoPunk NFT-ért

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img