A Visa 165 000 dollárt fizetett egy CryptoPunk NFT-ért

spot_img

CryptoPunk NFT-t vásárolt a világ talán legismertebb pénzügyi szolgáltatójának számító Visa. A vállalat a múlt héten hajtotta végre a tranzakciót, egy kriptovaluták intézményes megőrzésére szakosodott cégen keresztül. A Visa 165 000 dollárt, vagyis nagyjából 50 millió forintot fizetett ki a 7610-es sorszámú punk birtoklásáért.

Az összesen 10 000 darabos CryptoPunk NFT kollekciót még 2017-ben, egy kísérlet céljából hozták létre, és osztogatták szét ingyenesen az érdeklődők között. A cikk írásának a pillanatában a legolcsóbb 241 000 dollárt, vagyis több mint 70 millió forintot ér. Alig egy hónapja harmad ennyiért lehetett őket megvásárolni.

A Visa szerint az NFT technológia fontos szerepet fog betölteni a kereskedelem és a kultúra jövőjében és csak idő kérdése, hogy azoknak minden szegletét behálózza.

“Az NFT-k lehetővé teszik a teljesen egyedi digitális fogyasztási cikkek létrehozását. Elképzelhetőnek tartjuk, hogy a jövőben az ezeket tároló wallet címünk legalább annyira fontos szerepet töltsön majd be, mint a lakcímünk.”

A Visa szerint a tartalomgyártók, az online értékesítő helyek és a nagy márkák részéről is óriási érdeklődés tapasztalható az iránt, hogy belépjenek az NFT piacra.

“Eltökéltek vagyunk abban, hogy segítsük ügyfeleinket ezen céljaik elérésében.” – mondta a Visa kriptovalutákért felelős igazgatója. A vállalat ennek kapcsán egy 17 oldalas tájékoztatót is közzétett az NFT-k lehetséges üzleti felhasználási módjairól.

A Visa által megvásárolt CryptoPunk a vállalat saját, a kereskedelem fejlődését meghatározó tárgyi emlékeket, műkincseket és ritkaságokat tartalmazó gyűjteményében kerül elhelyezésre. Szimbólikus lépésnek is tekinthető ez a Visa-tól, hiszen a pénzintézetek a bitcoin születését követő első évtizedben ahogy csak tudtak keresztbe tettek a cyber punkoknak, tiltották és akadályozták a kriptókhoz köthető tranzakciók végrehajtását. Most legismertebb képviselőjük ismerte el, hogy egy CryptoPunk a történelem meghatározó darabja lehet. Lehet hogy végül mégis győzni fognak a kripto fejek?

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Az OpeanSea viszi a hátán az Ethereum alapú NFT-k piacát

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img