CryptoPunks: csajozni is lehet a legmenőbb NFT-vel

spot_img

Továbbra sem csitul az érdeklődés az NFT-k iránt. Habár a limitált példányszámmal rendelkező digitális tárgyak említésére sokszor még a legtapasztaltabb kriptósok is csak értetlenül vakargatják a fejüket, a mainstreamből egyre többen kezdenek ezeknek értéket tulajdonítani.

Dehát ez csak egy pixeles kép – vágjuk rá legtöbben, ha elénk kerül a legfelkapottabb NFT kollekció, a CrypoPunks egy darabja, miközben a gyűjtemény tagjaiért akár több százmillió forintnak megfelelő összeget is hajlandóak kifizetni az ágazat jövőjében bizakodó befektetők.

Tulajdonosaik szerint a kripto punkok értékét az adja, hogy ezek a világ első NFT tokenjei közé tartoznak, vagyis ebben a kategóriában antik daraboknak számítanak. Az Ethereum blokkláncon kibocsátott kollekciót még 2017-ben, egyfajta kísérletként hozták létre. Akkor gyakorlatilag bárki, aki kérte, ingyenesen hozzájuthatott a 10 000 egyedi avatar egyik véletlenszerűen kiválasztott darabjához. A cikk írásának a pillanatában a legolcsóbb eladó punk ára 84 490 dollár, vagyis nagyjából 25 millió forint volt.

Ennél azonban sokkal többet is hajlandóak kifizetni azok, akik szerint az NFT-k iránti kereslet a jövőben továbbra is növekedni fog. Néhány nappal ezelőtt például az Egyesült Államok egyik legismertebb marketinges influenszere, Gary Vaynerchuk adott több mint 3.7 millió dollárt egy napszemüveges majmot ábrázoló punk megszerzésért.

A véletlenszerű tulajdonságokkal generált képek között a majmok a legritkábbak közé tartoznak. A 10 000 darabos CryptoPunk készletből csak 24 darab van belőlük.

De ugyancsak több millióért vásárolta meg saját példányát Jay-Z, valamint az a névtelen gyűjtő is, aki nemrégiben több mint 11 millió dollárt fizetett a lent is látható, Sotheby’s aukciós házon keresztül értékesített darabért. Ez a legritkább, mindössze 9 darabból álló ‘Alien’ sorozat egyik tagja.

A punkok eközben a hétköznapi emberek köreiben is kezdenek egyre ismertebbé válni, legalábbis erre utalhat, hogy valaki már egy társkereső oldalon is találkozott a kollekció nevével.

Nicole (21): Mykonoson keresek valakit, akinek van yacht-ja, vagy crypto punkja

A hétvége során több mint 46 millió dollár értékben cseréltek gazdát a CryptoPunkok, melyek mellett csak a szintén NFT technológiára épülő, Axie Infinity online játék tokenizált lényei tudtak labdába rúgni.

Ha érdekel az NFT-k világa, csatlakozz a Discord csatornánk #NFT szobájában zajló beszélgetéshez.

Ha nincs más bevétel: Így keresnek kriptovalutát a Fülöp-szigeteken a járvány idején videójátékkal

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img