Letartóztatták a Monero első emberét

spot_img

Letartóztatták a Monero nemrégiben visszavonult vezető fejlesztőjét. Riccardo Spagnit (képünkön) az Egyesült Államokban vették őrizetbe és hamarosan átadhatják az eljárást kezdeményező dél-afrikai hatóságoknak. Spagni nem a kriptovalutákkal kapcsolatos tevékenysége miatt került bajba, de letartóztatását részben azzal is indokolták, hogy kriptókban tárolt vagyona lehetővé tenné, hogy elmeneküljön.

A hivatalos dokumentumok szerint a fejlesztő egy dél-afrikai cégnek dolgozott még 2009-ben, ami különböző feladatokkal bízott meg más vállalkozásokat. A vád szerint Spagni meghamisította az ezektől beérkező számlákat, és amellett, hogy az eredetiket kifizettette a munkaadójával, az alvállalkozások nevében olyan hamis papírokat állított ki, amiken el nem végzett szolgáltatások is szerepeltek. Az ezekért járó díjazást már ő maga vette fel, ellenértéküket pedig olyan bankszámlákra utaltatta, melyeket korábban ő maga hozott létre. A vizsgálat szerint ezzel mintegy 100 000 dolláros kárt okozott egykori munkaadójának.

Spagni az ellene folyó eljárás kezdetén ártatlannak vallotta magát, de eltűnt, miután bemutatták az ellene szóló bizonyítékokat, amiket egy tanú vallomása is alátámasztott. Miután nem jelent meg a következő tárgyalásán keresni kezdték, majd miután kiderült, hogy elhagyta az országot, elfogatóparancsot adtak ki ellene. Mindez még idén áprilisban történt, Spagnit július 20-án, az Egyesült Államokban vették őrizetbe.

Habár Spagni 2019 végén leköszönt a Monero éléről, azóta is aktív volt a közösségben, így sokan továbbra is a coin arcának tekintették. Letartóztatása technikai értelemben nem veszélyezteti a Monero jövőjét.

További hírek és érdekességek a Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img