Egy lehetséges állami partner érkezésének hírére meglódult a BNB

spot_img

Egy ázsiai kriptopiaci hírekre szakosodott riporter szerint egy állami társtulajdonos belépéséről tárgyalhat a Binance.

Az újságíró forrása szerint az eset összefüggésben áll azzal, hogy a Binance a mai nappal egy új igazgatót nevezett szingapúri tőzsdéjének élére. Az új vezető az a Richard Teng lesz, aki korábban 13 évig vezette Szingapúr központi bankjának nagyvállalati ügyekért felelős irodáját, illetve 7 évig volt a szingapúri tőzsde pénzügyi szabályozásért felelős igazgatója.

Szingapúr városállam saját befektetési alapja, a Temasek egy leányvállalatán keresztül (Vertex Ventures) már társtulajdonosa a Binance Singapore-nak, a pletykák szerint pedig most, hogy Teng révén egy megbízható embert is sikerült vezető pozícióba helyezniük a tőzsde hierarchiájában, Szingapúr tovább vinné ezt a kapcsolatot és kitettséget szerezne a Binance Global-ban is.

A Binance jelenleg lényegében két ember kezében van. A tőzsde javainak 92%-a felett Cz, a maradék 8% felett pedig társtulajdonos partnere, He Yi rendelkezik. Cz eddig nemet mondott minden olyan külső tőkebefektető társtulajdonosi ajánlatára, aki a pénzen túl semmilyen más érdemi segítséget nem tudott adni a Binance számára. (Elsősorban az egyes országok döntéshozóival és szabályozóival való jóviszonnyal lehet Cz-re jó benyomást tenni.)

Amennyiben a világ egyik pénzügyi központjának számító Szingapúr állami befektetési alapja részesedést szerezne a tőzsdében, az hatalmasat lendíthetne a Binance megítélésén. Az újságíró forrása szerint az ügylet során a Binance értékét 200 milliárd dollárra, vagyis a jelenlegi 70 milliárd közel háromszorosára értékelnék. Ez a szám a néhány hónappal ezelőtt tőzsdére kerülő Coinbase bevételi számai alapján jöhetett ki. A Coinbase a tőzsdére kerülésének negyedévében 800 millió dolláros profitot ért el, piaci részesedése a részvényeinek kibocsátásakor pedig 54 milliárd dollár volt. A Binance negyedéves hozama közel négyszerese a Coinbase-ének, vagyis vetélytársához mérve legalább 200 milliárd dollárt érhet.

A BNB árfolyama reggel 5:47-kor, a pletyka közzétételét követő percben kezdett el meredeken emelkedni. Azóta mintegy 10%-ot erősödött.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Kötelező ügyfélazonosítás a Binance-en: október közepéig mindenki megkapja a felszólítást

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img