A kripto barát CFTC biztos lemond

Megosztom

Brian Quintenz, aki az Árutőzsdei Kereskedelmi Bizottság (Commodity Futures Trading Commission, azaz a CFTC) egyik biztosaként dolgozott, a hírek szerint 2021. augusztus 31-én tervezi elhagyni az ügynökséget.

A Wall Street Journal múlt csütörtöki jelentése szerint Quintenz várhatóan még ebben a hónapban fogja bejelenti, hogy a CFTC-től való távozása után a magánszektorba lép. Utalt arra, hogy jövőbeli karrierje középpontjában az “innováció áll, különösen a kriptopénzek, valamint a DeFi”, és azt tervezi, hogy továbbra is a kriptotér mellett fog kiállni.

Quintenz-t először Barack Obama elnök jelölte a pozícióra 2016 márciusában, majd Trump 2017 májusában ismételte meg. A CFTC-nél töltött megbízatása a tervek szerint 2020 áprilisában járt volna le, de akkor bejelentette, hogy maradni fog 2020. október 31-ig vagy amíg az utódját meg nem választják.

Az iparágban sokan úgy ismerik Quintenz-t, mint a CFTC egyik vezető hangadóját a kriptovaluták mellett. Azzal érvel, hogy a Bitcoinhoz hasonló kriptovalutákat inkább a CFTC-nek kellene szabályoznia, mint az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek. Felszólította a kriptoipar szereplőit is, hogy hozzanak létre egy önszabályozási keretrendszert, ami által elindulhat egy kölcsönös párbeszéd a hatósági szabályozás terén.

A CFTC-nek öt biztosa van a testületben. Quintenz és a korábbi elnök, Heath Tarbert távozásával két üres hely áll rendelkezésre, amelyeket Joe Biden elnök jelöléseivel lehet betölteni. Tarbert januári távozása óta Rostin Behnam CFTC biztos látja el az elnöki feladatokat.

További hasznos híreket és elemzéseket Discord és a Youtube csatornánkon találtok. Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

/cointelegraph, crypto world club/

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel