BTC moon, ADA moon, ETH kilövés előtt?

spot_img

Múlt hétfői elemzésünkben arra hívtuk fel a figyelmet, hogy a bitcoin a 48 000 dolláros szintet megközelítve egy fontos határhoz érkezett. A korábban több alkalommal is támaszként szolgáló sáv májusi elvesztését egy 39%-os zuhanás követte, visszaszerzése viszont ismét a bikák uralta területre lökheti az árfolyamot.

Az ilyen meghatározó régiók közelében nem számítanak meglepetésnek a kisebb korrekciók és a további emelkedést elősegítő, rövidebb ideig tartó pihenő szakaszok, a bitcoin azonban úgy tűnik, hogy hamar maga mögé tudta a kötelezőt. A 48 000 dolláros árfolyam hétfői érintése után a mélypontot a csütörtöki 43 900 dollár jelentette, ahonnan ismét lendületet véve, ma hajnalra már 50 000 dollár fölé kapaszkodtunk.

Az emelkedés szempontjából érdemes lesz majd figyelemmel kísérni az eheti Jackson Hole-i találkozóval kapcsolatos híreket. Az amerikai jegybank vezető képviselői 1978. óta mindig ezen a helyen tartják meg éves gyűlésüket, aminek idei ülésén most mindenki a pénznyomtatás folytatásával kapcsolatos bejelentésükre kíváncsi.

A jegybank a koronavírus-járvány kitörése óta pénznyomtatással és abból amerikai vállalati értékpapírok megvásárlásával igyekszik elősegíteni a gazdaság talpraállását. Amennyiben úgy döntenének, hogy megszüntetik, vagy mérséklik ennek a mesterséges felvásárlásnak a mértékét, az a részvénypiacokon bizonytalanságot kelthet és akár egy nagyobb korrekciót is előidézhet. A vásárlások folytatása ugyanakkor újabb lendületet adhat az emelkedésnek. (Ez viszont tovább fokozhatja a sok elemző szerint már így is túl magas inflációt.)

A döntés kihathat a kripto piacokra is, így a pénteki ülésen elhangzó, illetve az azt megelőzően kiszivárgó információk heves kilengéseket idézhetnek elő az árfolyamokban.

A bitcoin mellett a múlt héten szintén szót ejtettünk az ADA-ról, aminek közelgő hard forkja kapcsán további emelkedést tartottunk elképzelhetőnek. A bejegyzésben is említett 1.89 dolláros “álom beszállót” végül sikerült is elérnünk, innen ma hajnalig 50%-kal, 2.85 dollárig emelkedett az árfolyam.

És hogy a TOP3 képviselőként az ethereumot se hagyjuk ki a sorból, a napokban érdemes lesz szemmel tartani az ETHBTC kereskedési párt, ami éppen egy kulcsfontosságú régióból próbál elrugaszkodni. Amennyiben sikeresen végrehajtja ezt a manővert, a következő időszakban az ETH hozamai túl fogják teljesíteni a pusztán BTC tartásával elérhető nyereséget, ehhez azonban az ether semmiképp sem eshet a kérdéses zóna alá.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Kötelező ügyfélazonosítás a Binance-en: október közepéig mindenki megkapja a felszólítást

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img