Az OpeanSea viszi a hátán az Ethereum alapú NFT-k piacát

spot_img

Az egyik vezető NFT piactér, az OpenSea már naponta több tranzakciót hajt végre, mint amennyit 2020-ban összesen.

Az OpenSea Ethereum alapú piactere NFT-knek óriási aktivitást mutatott az elmúlt hetekben a tokenizált digitális alkotások iránti új érdeklődés közepette. A DappRadar elemzőcég adatai szerint az OpenSea 1,22 milliárd dollárnyi kereskedési mennyiséget dolgozott fel csak az elmúlt 30 napban.

Ez megdöbbentő, 950% -os növekedést jelent hónapokra lebontva, ami tükrözi az NFT gyűjtők tevékenységének hirtelen fellendülését az elmúlt hetekben. Míg az OpenSea-t vadonatúj NFT dropokhoz is használják, mint például pplpleasr legújabb Fortune magazin NFT címlapjai, az OpenSea legismertebb arról, hogy lehetővé teszi a másodlagos piactereket, ahol olyan NFT-k cserélnek gazdát, mint a CryptoPunks, a Bored Ape Yacht Club és a Pudgy Penguins.

Fellendülő NFT kereskedelem

Az OpenSea különösen az elmúlt hetekben kifejezetten fellendült. A DappRadar adatai szerint a piac augusztus eleje óta több mint 800 millió dollárt tett ki a kereskedési volumenben a népszerű gyűjtemények áremelkedései és a legdrágább NFT eladások közepette.

Az adatak azt sugallják, hogy augusztus 14. volt az OpenSea eddigi legjobb napja, több mint 75 millió dolláros napon belüli tranzakció valósult meg, ami számosságát tekintve 80 ezer tranzakció volt, alig 25 ezer felhasználó aktivitásán keresztül. Összehasonlításképpen, vegyük elő 2021 július 15.-ét, mikor is ugyanezek a számok a következőképpen néztek ki:
12.6 millió dolláros forgalom, 7300 felhasználó 23 ezer tranzakciója.

Az NFT tulajdonképpen tulajdonjogot fejez ki a digitális alkotásokra, legyen az rajzfilmszerű profilkép, digitális festmény, videoklip vagy videojáték elem. Az NFT piac az év elején felrobbant, és 2021 első hat hónapjában 2,5 milliárd dollár volt a teljes tranzakciós forgalom a piactereken. Az NFT-k körüli forgalom a tavasz végén és a nyár elején elcsendesedett, azonban most újra fellendülést tapasztalunk.

Devin Finzer, az OpeaSea vezérigazgatója nemrégiben twittert ragadott és közölte, hogy a piactéren mindössze 21 millió dollár volt a teljes tranzakció volumene 2020 egészében. Most a piac több mint megháromszorozta ezt az összeget egyetlen nap alatt az NFT-k iránti kereslet legutóbbi megugrása során. Az OpenSea a közelmúltban 100 millió dollár befektetést is gyűjtött egy Andreessen Horowitz által vezetett fordulóban, így elérve az 1,5 milliárd dollárt, ami az egyik első NFT unikornissá is tette a céget.

A legnagyobb projektek

Habár nem minden hatalmas sikerű NFT projekt található meg az OpenSea-n, a platform hírnevét elsősorban a CryptoPunks NFT kollekció kereskedelmén keresztül szerezte meg, amely a CryptoSlam adatai alapján az összes piactéren az elmúlt 30 napban több mint 305 millió dollárt tett ki. Az NFT Art Blocks projektje áll a lista második helyén, mintegy 161 millió dolláros összeggel ugyanezen időszak alatt, míg a Bored Ape Yacht Club a 100 millió dolláros küszöböt lépte át ugyanebben az időszakban.
Habár a népszerű projektek, mint a CryptoPunks, a Bored Apes és a Meebits kereskedési volumene csökkent a múlt héten az előző héthez képest, az Art Blocks és a Pudgy Penguins egyaránt hétről hétre emelkedett.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img