Kriptopénzügyek – 8.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt héten!

Binance

A Binance API-t csak személyazonosítással lehet majd használni. 2021. augusztus 23-tól kezdve a Binance deaktiválja az API kulcsokat azoknál a számláknál, amelyeknél nincs meg a legalább 2-es szintű, intermediate személyazonosítás.

Továbbá új szabályok léptek életbe a Binance-nél: azonosítás nélkül nincs kereskedés!

ICON

Korábbi cikkünkben már jeleztük, hogy hamarosan indulni fog az ICON első pénzpiaci protokollja az OMM Finance. A bejelentésre nem kellett sokat várni, az OMM platformján egy héten belül már tudunk kölcsön adni és kölcsönt felvenni ICX, USDS és USDC formájában. A platform 2021. augusztus 24-én, reggel 5 óra körül (UTC) kezdi meg működését.

INLOCK

Feltörték a Liquid-et, az Inlock is érintett a támadásban. A támadás során nagyjából 80 millió dollár értékű kriptovaluta tűnt el a tőzsde online tárcáiból. Az esetnek az Inlock révén hazai vonatkozása is van, a hitelező és kamatozó szolgáltatásokat nyújtó app tokenjeinek egy tekintélyes részét ugyanis ezen az oldalon hozták forgalomba.

COINBASE

Coinbase Japánban. Piacra lépés során a Coinbase partnerségre lépett a Mitsubishi UFJ Financial Group-al (MUFG) – Japán egyik legnagyobb bankjával, amely 40 millió japán ügyfelet szolgál ki. Az MUFG-val kötött partnerségnek köszönhetően, több millió japán emberhez jut el a Coinbase platformja, aminek segítségével gyorsan és egyszerűen érik el a tőzsdét és a kereskedési felületet.

Ledger Live

ETH staking a Ledger Live-on. A Polkadot, a Tezos, az Algorand, a Cosmos és a Tron staking után, mostantól Ethereumot is stakelhetünk.

Piaci zanza

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin fejest ugrott a token alapú decentralizált kormányzás világába és kijelentette, hogy a létező szavazási megoldások hibásak. Emiatt a DeFi szektor sem tudja elérni a teljes potenciálját.

Bitcoin jelzálog: új trend indulhat az ingatlanpiacon. Az Egyesült Államok második legnagyobb jelzálog hitelezője már ennek a negyedévnek a végén, de legkésőbb a következő elején lehetővé tenné, hogy ügyfelei kriptovalutákkal is fedezhessék a rajtuk keresztül felvett kölcsönöket. Az United Wholesale Mortgage (UWM) tavaly közel 561 000 hitelfelvételt biztosított, mintegy 183 milliárd dollár értékben.

A Coinbase a legnagyobb japán bankkal való partnerség bejelentésén túl még egy másik hírt is tartogatott számunkra. A Coinbase igazgatósági tanácsa úgy döntött, hogy a tőzsde 500 millió dollár értékű kriptovalutát fog vásárolni, hogy ebben tartsa vállalati tartalékainak egy részét.

CBDC verseny Afrikában, Ghána lépéselőnyben. Ghána nagy lépést tett a központi banki digitális valuta bevezetése felé vezető úton, ugyanis technológiai partnert választott magának CBDC kísérleti projektjéhez. A Bank of Ghana a közelmúltban jelentette be, hogy egy német céggel kötött partnerséget a digitális cedi megtervezéséhez és megvalósításához.

A DeFi nem decentralizált és szabályozni kell. Gary Gensler, aki idén lett az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet elnöke a Wall Street Journal-nak azt mondta, hogy a DeFi projektek szerzőinek regisztrálniuk kéne a SEC-nél.

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img