ICON pénzpiac a láthatáron

spot_img

Korábbi cikkünkben már jeleztük, hogy hamarosan indulni fog az ICON első pénzpiaci protokollja az OMM Finance. A bejelentésre nem kellett sokat várni, az OMM platformján egy héten belül már tudunk kölcsön adni és kölcsönt felvenni ICX, USDS és USDC formájában.

Az Omm ezen a héten kedden jelentette be, hogy hivatalosan 2021. augusztus 24-én, reggel 5 óra körül (UTC) kezdi meg működését.

Az OMM csapata azt tanácsolja: “Ha egy bizonyos mennyiségű ICX-et akarunk az Omm-on használni és ha stakingben van, akkor fel kell oldani minél hamarabb, mivel a jelenlegi feloldási idő 7 nap”.

Ahogy a “nyílt pénzpiac” elnevezés is sugallja, az Omm-ot úgy tervezték, hogy bárki számára elérhető legyen, még azoknak is, akik még nem ismerik a kriptopénzeket. Csak be kell jelentkezni az oldalra Bridge segítségével egy e-mail megadásával és máris csatolva lesz a pénztárcánk az e-mail címhez, amit majd használni lehet Stably USD (USDS) vásárlására is.

Az OMM fejlesztői: “Az Omm gyakorlatilag az ICON ökoszisztéma pénzpiaca lesz, ezért azt akartuk, hogy mindenki, aki az ICX-hez tartozik, együtt profitáljon az Omm protokollból és együtt fejlessze azt.”

“A pénzed minden nap, amikor a bankban marad, veszít az értékéből” – írja a csapat a weboldalán. “Sok országban 2%-ot vagy azt meghaladó éves inflációs rátát céloznak meg, de ezzel szemben a legtöbb bank kevesebb mint 0,5%-os hozamot kínál. Erre a problémára kívánunk választ adni az OMM segítségével.”

Bár az ICON-ra összpontosít elsőrorban, az Omm célja, hogy több blokkláncból származó eszközöket támogasson. Ennek érdekében már az első naptól kezdve együttműködnek a P-Rep Ozys-szal és az Orbit Bridge platformmal, hogy más eszközöket is “becsomagolt” formában hozzanak be az Omm ökoszisztémába, beleértve az Ethereumot, a Bitcoint, az USDC-t, a Tether-t, a Dai-t, a Band Protocol-t és a Ren-t.

Az Omm szerint mindössze néhány percet vesz igénybe az eszközök mozgatása a támogatott blokkláncok között.

Az USDC piac fontossága

Az Orbit Bridge segítségével az Omm több hasznos funkciót is tud nyújtani a közösségének. Egy USDC alapokon is nyugvó piac könnyebben válhat vonzóvá az átlagos DeFi/kripto befektetőnek. Több lehetőséget biztosít a tőke mozgatására a protokollon keresztül, és az ICX tulajdonosok számára is több variációt biztosít az eszközökben, amelyek ellenében kölcsönt vehetnek fel.

Az OMM

Mind a likviditás szolgáltatók, mind a hitelfelvevők megszerezhetik az Omm governance tokenjét az OMM-ot, a hálózatnak nyújtott likviditás jutalmaként.

Az OMM tokeneket a Balanced likviditási poolba történő eszköz ellátással lehet keresni. Ha pedig ICX-t stakelünk és bármely P-Rep-hez delegáljuk coinjainak, további Omm tokeneket szerezhetünk a heti airdrip eseményeken keresztül.

“Az Omm decentralizált autonóm szervezetként (DAO) működik, amely a közösség tulajdonában van” – mondják a fejlesztők. “Az Omm tokenek (OMM) a platform irányítási tokenjei: stakeld, hogy jogot szerezz az Omm jövőjének alakításában, és hogy még több OMM-ot keress.”

Az idei évre az ICON tartogat még számunkra meglepetést, amiről értesíteni fogunk Benneteket. Az eddigi roadmap-et elnézve, pedig azt kell hogy mondjuk, tartják magukat az ütemezett tervekhez.

Ha már most stabilcoinra váltanád kriptopénzedet vagy csak egyszerűen stabilcoint vásárolnál befektetés, kihelyezés céljából például az OMM Finance vagy az Inlock oldalán, a Binance és az FTX felületén biztonságban megteheted.

/ICON/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img