Stablecoin indul az ICON-on USDS néven

spot_img

Az ICON nyilvános blokkláncán USD alapú stabilcoint vezet be USDS (Stably) néven. Ez lesz az első termék, amelyet az ICON ökoszisztémával való folyamatos együttműködés részeként adnak ki. A Stably 2018-as Ethereum mainnetre történő bevezetése óta a stabilcoin iparágban új szabványokat állított fel az átláthatóság és a használhatóság tekintetében. Ugyanezeket a szabványokat kívánják integrálni az ICON ökoszisztémába, az első ICON-on kibocsátott stabilcoinjával.

Mi az az ICON USDS?

Az USDS egy stabilcoin, amelyet a Stably hozott létre és az IRC2 tokenszabványra épül. Kibocsátója a Prime Trust, amely egy nevadai bejegyzésű trust társaság és egyben az USDS szabályozott adminisztrátora is. A szabályozott fiat alapú stabilcoinok, mint az USDS, teljes mértékben fiat pénz fizikai tartalékaival vannak fedezve, 1:1 arányban visszaválthatók. Az USDS lehetővé teszi az utalási díjmegosztást is, ami a felhasználóknak gyakorlatilag 0% tranzakciós díjat jelent.

Az USDS váltását az ICON Bridge és a Stably Prime teszi lehetővé. Bridge segítségével könnyen lehet amerikai dollárból USDS-t váltani, de ezt visszafelé is megtehetjük. Hamarosan elérhető lesz az USDS az ICON láncán futó AMM-eken és decentralizált tőzsdéken is. Az elkövetkező hónapokban a Stably további, az ICON-ra épülő termékeket és funkciókat is be fog vezetni.

Miért van szükség az USDS-re az ICON láncon?

A Stably USD (USDS) létfontosságú szerepet fog játszani az ICON DeFi ökoszisztémában, mint stabilcoin megoldás a hálózaton. Az ICON blokkláncon növekvő DeFi ökoszisztémában az USDS lesz a stabil csereeszköz, hogy a protokollok sikeresek legyenek.

Az USDS első integrációja az Omm protokollon lesz. Az Omm egy pénzpiaci protokoll, amely hasonló az Ethereum hálózat Aave vagy Compound protokolljához. A felhasználók USDS-t tudnak majd kölcsönadni vagy kölcsönvenni. Ha egy felhasználó úgy dönt, hogy USDS-t vesz kölcsön, akkor azt közvetlenül a bankszámlájára küldheti ki Bridge-en keresztül.

Az ICON Blockchain Transmission Protocol

A 2017-ben az ICON Alapítvány által alapított ICON egy új generációs blokkláncprotokoll, amely okosszerződés funkciókkal és interoperabilitással rendelkezik. Az ICX az ICON hálózat natív kriptovalutája. Aggregátorláncként az ICON interoperabilitást valósít meg, azaz az összes blokklánc adatot egy rétegbe tömörítő, összekapcsolt hálózatok hálóját valósítja meg.

 

Az ICON “Blockchain Transmission Protocol” (BTP) az ICON újszerű interoperabilitási megoldása, amely lehetővé teszi az összes integrált blokklánc összekapcsolását egymással. A BTP jelenlegi partnerei közé tartozik a Binance Smart Chain, a Polkadot, a NEAR Protocol és a Harmony. Az ICON egyre növekvő DeFi ökoszisztémával is rendelkezik, amely olyan projekteket foglal magában, mint a Balanced DAO, az Omm Finance, az Optimus Protocol és az Equality Exchange.

 

Stably-ról

A Stably egy gyorsan növekvő seattle-i FinTech vállalat, amelyet 2018 áprilisában alapított egy volt bankárokból és Amazon szoftver mérnökökből álló csapat. A vállalat eddig közel 3 millió USD-t gyűjtött össze befektetőktől, valamint olyan vezető kockázati tőkebefektető cégektől, mint az 500 Startups, a BEENEXT és a Pay It Forward.

 

A Stably az USDS, egy amerikai dollárral fedezett stabilcoin létrehozója is, amely olyan nagy kriptotőzsdéken szerepel, mint a Binance DEX és a Bittrex. A Stably küldetése, hogy a pénzügyi tranzakciókat gyorsabbá, olcsóbbá és átláthatóbbá tegye egy blokkláncra, stabilcoinokra és nyílt banki API-kra épülő, határok nélküli digitális pénz platformon keresztül.

Ha stabilcoinra váltanád kriptopénzedet vagy csak egyszerűen stabilcoint vásárolnál befektetés, kihelyezés céljából, a Binance és az FTX felületén biztonságban megteheted.

/stably, icon/

Stabilcoin gyorstalpaló

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img