Kriptovalutákba fekteti készpénz tartalékait a Coinbase, a bitcoin mellett altok is lesznek a portfólióban

spot_img

A tegnap esti órákban kiderült, hogy a Coinbase a legnagyobb japán bankkal való partnerség bejelentésén túl még egy másik hírt is tartogatott számunkra.

A Coinbase igazgatósági tanácsa úgy döntött, hogy a tőzsde 500 millió dollár értékű kriptovalutát fog vásárolni, hogy ebben tartsa vállalati tartalékainak egy részét. Az egy néhány nappal ezelőtti beszámolóból derült ki, hogy a tőzsde jelenleg 4.4 milliárd dollárnyi készpénz állománnyal rendelkezik.

Az elmúlt év során már számos nagyvállalat határozott úgy, hogy a bitcoint is felveszi a saját megtakarítási portfóliójába. A trendet éppen egy évvel ezelőtt a Microstrategy indította el, amit később többek között magánbefektetési alapok, fizetési szolgáltatók, biztosító társaságok, olajvállalatok és a világ legnagyobb autógyára is követett. Ami a Coinbase befektetését megkülönbözteti a korábbiaktól, hogy ők lesznek az elsők, akik a bitcoin mellett már az ethereumot és tőbb DeFi tokent is felvesznek a vállalati tartalékaik közé, és ezeknek nem csak a tartásából, hanem stake-eléséből is nyereséget kívánnak elérni. (A választott DeFi tokenek neveit egyelőre nem hozták nyilvánosságra.)

A Coinbase igazgatója szerint a bejelentett vásárlás nem egy egyszeri akció lesz, mert a tőzsde a jövőben az összes elért nyereségének 10%-át további kriptós befektetésekre kívánja fordítani. A cég az elmúlt negyedéves üzleti jelentését épp a napokban hozta nyilvánosságra, ami szerint az utóbbi 3 hónapban 1.2 milliárd dolláros haszonra tettek szert.  A hír bejelentését követően a bitcoin árfolyama 47 400 dollárig emelkedett.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img