Square: újabb nagy tech cég fektetett Bitcoinba

spot_img

A Square egy amerikai fizetési szolgáltató, aminek célja elsősorban az, hogy a kis- és mikrovállalkozások számára is megfizethető módon tegye lehetővé az elektronikus fizetési módok bevezetését. A vállalat ügyfeleinek nem kell bankkártya leolvasó terminálokat telepíteniük az üzleteikbe, mert a Square megoldásával egy havi pár dollárért bérelhető apró dobozka és egy mobiltelefon, vagy egy tablet segítségével is képesek lehetnek azokat helyettesíteni.

Ugyancsak a Square a fejlesztője az Egyesült Államok legnépszerűbb pénzügyi appjának, a bitcoin vásárlásra is lehetőséget adó CashApp-nek. Az App letöltések tekintetében a PayPal-t és annak mobil fizetésekre specializálódott leányvállalatát, a Venmo-t is megelőzi és időnként még olyan alkalmazásokat is maga mögé utasít, mint például a YouTube.

A Square ma délután sajtóközleményben adta hírül, hogy 4709 BTC-t vásárolt. Ez az 50 millió dolláros befektetés a cég által birtokolt minden vagyonelem 1%-át jelenti.

A cég igazgatója elmondta, hogy hitük szerint a Bitcoinnak minden esélye megvan arra, hogy a jövőben egy széles körben elfogadott valutává váljon és fizetési szolgáltatásokat fejlesztő cégként ők is szeretnének részesei lenni ennek a folyamatnak. A hír bejelentése óta a Bitcoin árfolyama ~300 dollárral emelkedett.

A Square ezzel a második olyan nagy tech céggé vált, ami hosszú távú befektetés céljából vásárolt magának BTC-t. Az elmúlt hetekben a Nasdaq-on jegyzett Microstrategy igazgatója jelentette be, hogy a dollár várható további elértéktelenedése miatt, a készpénztartalékaik tetemes részét, 425 millió dollárt fektettek Bitcoinba.

Harmadik születésnapja alkalmából kedvezményesen vásárolhatnak meg egyes kriptovalutákat a hazai Coincash felhasználói. Az akció további részleteiről az alábbi cikkben, vagy a CoinCash honlapján olvashatnak az érdeklődők.

Magyarország legszélesebb DeFi token kínálatával ünnepli születésnapját a három éves CoinCash

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img