Lemondott a BitMEX vezérigazgatója

spot_img

Megváltozott az BitMEX vezetőségének összetétele – jelentette be pár órával ezelőtt a népszerű kriptotőzsde.

Arthur Hayes, a BitMEX vezérigazgatója azonnali hatállyal lemondott. Hasonlóan tett Samuel Reed, a tőzsde technológiai igazgatója. Két kevésbé ismert, de a cég irányításában fontos szerepet betöltő vezető is kilépett: az egyik Ben Delo, a BitMEX anyavállalatának, a 100x Group-nak az alapítója, a másik Greg Dwyer, üzletfejlesztésért felelős vezető volt.

Mindezek egy héttel azután történtek, hogy két pert is nyakába kapott a BitMEX és az említett négy vezető. Az egyik a CFTC-től, vagyis a Határidős Árutőzsdei Kereskedelmet Felügyelő Bizottságtól jött. Szerintük a BitMEX engedély és bejegyzés nélkül működteti tőzsdéjét, valamint megsérti a pénzmosással és ügyfélazonosítással kapcsolat szabályozásokat.

A másik pert az amerikai Igazságügyi Minisztérium kezdeményezte a négy vezető ellen, akik megszeghették a banki bizalmas adatkezelésekről szóló törvényt.

A BitMEX a szokásos corporate sajtóközleménnyel kommentálta az eseményeket: elmondták, hogy továbbra is fejlesztik a BitMEX-et, hogy egyre jobb szolgáltatást nyújtsanak, ill. továbbviszik a múltkor megkezdett szigorúbb ügyfélazonosítási törekvéseiket.

A múlt héten a per hírére a BitMEX-en egy óriási kiutalási hullám kezdődött: 40 000 BTC-t, 422 millió dollár értékben utaltak ki a tőzsdéről. Az új fejlemények hatására valószínűleg még többen hagyják majd ott az offshore kriptotőzsdét.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img