BMW Vantage: blokklánc alapú hűségrendszer a BMW-től

spot_img

A sikeres teszt idôszak lezárultával szerdán hivatalosan is elindult a BMW blokklánc alapú hűségrendszere, a Vanatge. Az program elsôként a dél-koreai piacon debütál, ám hamarosan a világ más pontjain is bevezethetik.

A Vantage maga egy telefonos alkalmazás, amivel a vállalat igyekszik közelebb kerülni a már meglévő és leendő ügyfeleihez. Ennek keretében bevezettek egy saját kriptovalutát, a BMW Coin-t is, amit az appon keresztül írnak jóvá, illetve tesznek elkölthetővé a felhasználóknak.

A kriptopénzt különböző tevékenységek végrehajtásával lehet megszerezni, melyek közül természetesen az autóvásárlást honorálják a leginkább. Az app indulását Dél-Koreában például éppen a most debütáló legújabb Series 5 és 6 Gran Turismo modellek piacra dobására időzítették, melyek megvételéért októberben extra coinokat lehet szerezni.

A digitális valutát többféle dologra is fel lehet használni, például fedezhetőek vele a kötelező szerviz, vagy az olajcsere költségei, meghívót jelenthetnek a BMW-s VIP rendezvényekre és teszt vezetésekre, illetve beválthatóak a BMW partnereinél is (a Korean Air-nél például a reptéri taxi szolgáltatásért lehet fizetni vele).

A BMW a már meglévő ügyfeleit sem szeretné kihagyni a hűségrendszeréből, így azok, akik az elmúlt 10 év során vásárolt autót regisztrálnak az appba, 4 különböző VIP szinten csatlakozhatnak majd a programhoz. Akik még nem vásároltak a gyártótól, de a brand szerelmesei, szintén szerezhetnek majd coinokat, ha részt vesznek a gyártó rendezvényein és közösségi médiás akcióiban.

“Szeretnénk, ha minden ügyfelünk számára testreszabott kommunikációs formát és jutalmazási rendszert tudnánk kialakítani. Ennek globális bevezetését a dél-koreai piacon történő indulással kezdtük el.” – nyilatkozta a vállalat képviselője.

A Vantage-al kapcsolatos pletyka, hogy néhány héttel ezelőtt megjelent pár screenshot az interneten, melyek szerint a BMW Coin az alkalmazáson belül más tokenekre is átváltható lesz. A képeken az Enjin (ENJ) feltételezett integrációja látszódott, de hogy ezek egy valós szivárgásból származnak-e, vagy már bizonyítottan hamisított felvételek, arról nincsenek pontos információink.

Az ENJ lehetséges támogatásának meglehetnek a fundamentális alapjai, hiszen a tokeneket a szintén dél-koreai Samsung telefonok beépített tárcája is támogatja, a startup pedig korábban már más nagy cégekkel, például a Microsofttal is együtt dolgozott.

Kedvezményes vásárlási lehetőséggel várja ügyfeleit az immár harmadik születésnapját ünneplő hazai kriptovaluta bróker, a CoinCash. Az akció további részleteiről a honlapjukon, vagy az alábbi cikkünkből tudhattok meg többet.

Magyarország legszélesebb DeFi token kínálatával ünnepli születésnapját a három éves CoinCash

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img