A Tesla másfél milliárd dollár értékű bitcoint vásárolt

Megosztom

A Tesla másfél milliárd dollár értékű bitcoint vásárolt, derült ki néhány perccel ezelőtt a vállalat által benyújtott pénzügyi jelentésből. A hivatalos dokumentum az amerikai tőzsdefelügyelet oldalán is megtekinthető.

A Tesla a vállalati készpénz tartalékainak diverzifikálása miatt döntött úgy, hogy más befektetési eszközök mellett, digitális valutákkal is bővíti portfólióját. A cég nyilatkozata szerint összesen másfél milliárd dollárt csoportosítottak át bitcoin vásárlásra, a jövőben pedig fenntartják a jogot arra, hogy további digitális eszközöket vásároljanak és tároljanak hosszú távú megtakarítás céljából.

A Tesla hamarosan be fogja vezetni a bitcoinos fizetés lehetőségét is, aminek pontos időpontját még jogi okok miatt nem tudják pontosan meghatározni. A vállalat a vásárlások során elfogadott bitcoinokat a saját mindenkori érdekeinek megfelelően megtarthatja, de akár dollárra váltva értékesítheti is.

A hír bejelentése utáni órában a bitcoin árfolyama 5000 dollárral emelkedett, megdöntve ezzel a korábbi, 42 000 dolláros rekordját. Egy bitcoint 2020 tavaszán kevesebb, mint 5000 dollárért lehetett megvásároni.

A bejelentés után több kripto tőzsde működésében is zavarok léptek fel a hirtelen megnövekvő forgalom miatt. A Binance például tréfásan megjegyezte, hogy a bitcoin új rekord árfolyama mellé rekord idejű töltési idő is jár és egyébként is, ha nem tetszik, menjünk panaszkodni a Tesla igazgatójához.

Az FTX pedig az ugyancsak a Tesla vezérhez köthető Doge és Tesla kereskedési párok bevezetésével viccelődött.

Elon Musk másfél hete konkrét utalást tett arra, hogy szimpatizál a BTC-vel.

A bitcoinról tweetelt Elon Musk, megőrült a piac

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel