Doge a Super Bowl-on

spot_img

Elon Musk sorozatos pumpái után ismét a figyelem középpontjába került az egyre sikeresebb mémcoin, a Doge. Most a globális reklám- és marketing ipar legszentebb szentélyébe, a Super Bowl reklámblokkjába jutottak be, talán a legnagyobb egyszeri elérést megvalósítva, amit kriptopénznek valaha sikerült. Mutatjuk a részleteket.

Az amerikai foci itthon is egyre népszerűbb, ám innen nézve még mindig nem érthetjük, legalábbis nem érezhetjük át, hogy micsoda népszerűségnek örvend Amerikában. Az éves döntőt rendezték meg magyar idő szerint ma hajnalban, szokás szerint hatalmas nézettséget produkálva.

A szünetek közötti reklámblokk olyannyira fontos a marketingesek számára, hogy minden évben külön gyűjteményt, összzefoglalót kap, mindenki arra kíváncsi, hogy az adott évben ki engedhette meg magának a csillagászati összeget a megjelenésre.

Persze az sem utolsó szempont, hogy pontosan mivel jelentek meg azok a kiválasztottak, akik olyannyira sikeresek, hogy megjelenhetnek még itt is. Nem csak a csillagászati összegről van szó, hanem azt azt indokló óriási figyelemről is, senki sem szeretne egy gyengécske reklámfilmmel égni, ilyenkor mindenki a maximumot nyújtja, újító ötletek, formabontás, izgalom, érdekességek.

A SportingNews összefoglalója szerint bő százmillió néző követi az esemény minden pillanatát, és akkor még nem számoltunk a külföldi érdeklődökkel. A tavalyi döntőhöz képest kissé visszaesett a megjelenés ára, a 2020-as szezonban még 5,6 millió dollárt kellett fizetnünk 30 másodpercnyi reklámidőért, idén azonban már “csak” 5,5 milliót.

Az anyag végén természetesen Elon Musk is megszólal, a hangulat pedig aktuálpolitikai kérdések köré szerveződik, illetve persze a klasszikus pénzvilág és a kriptopénzek szembenállása is előkerül. Ahogy a holdraszállás, pontosabban a moonolás is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img