Megnyitotta kapuit a CME ethereum piaca, kezdődhet az intézményes kereskedés

spot_img

Az ethereum árfolyama a múlt heti 1275 dolláros nyitó értékéről egészen 1760 dollárig emelkedett. A 30%-os pump szombat hajnalban ért véget, alig másfél nappal azelőtt, hogy megkezdődött volna a kriptovaluta kereskedése a chicagói tőzsde (CME) felületén.

A 173 éve alapított CME a világ legnagyobb határidős kereskedést lehetővé tevő intézménye, ami a kriptopénzek közül elsőként a BTC-t vette fel a kínálatába. Az ezzel kapcsolatos bejelentést anno egy hatalmas bitcoin rally követte, aminek csúcspontja éppen december 17-re, a CME kereskedés tényleges indulásának a napjára esett.

A CME vezetője a felvételt megelőzően azt mondta, “meg fogjuk szelidíteni a BTC-t”. A coin árfolyama a felvételt követő egy év során 80%-ot vesztett az értékéből.

Az előzmények ismeretében az ethereum kereskedés CME-s indulása jelenleg bizonytalansággal tölti el a piaci szereplőket. Vannak akik emiatt egy nagyobb ETH korrekcióra számítanak, míg mások szerint a piaci ciklus egy teljesen másik szakaszában járunk és ezért nem lehet egymáshoz hasonlítani a két eseményt.

Az ethereum kereskedés bevezetését 2020. december 16-án jelentették be. Egy ETH aznap reggel 590 dollárba került.

Érdekesség, hogy mind a bitcoin, mind az ethereum esetében a bejelentést egy árfolyam ugrás követte, ám néhány nappal később már érkezett is a leszúrás, ami a tényleges növekedés előtt kistoppolhatta az első longolókat.

A CME-n megnyitható legkisebb pozíció egy 50 ethereum értékét lekövető szerződés lesz. Pontosabban már most is az, a termék ugyanis magyar idő szerint éjjel 2 óra körül vált elérhetővé a tőzsde ügyfelei számára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img