Stone Ridge: 115 millió dolláros Bitcoin befektetéssel rendelkezik egy alapkezelő

spot_img

A Forbes közölt exkluzív beszámolót a 10 milliárd dolláros vagyon felett őrködő alapkezelő, a Stone Ridge 10 000 bitcoinos pozíciójáról.

A Stone Ridge vezetői különös dologra lettek figyelmesek 2017-ben: üzletkötőik és partnereik többsége is bitcoin vásárlásba kezdett. A kriptovaluta iránti lelkesedésük hamar átragadt az ügyfeleikre, akik közül egyre többen jelezték, hogy ők is szeretnének kitettséget szerezni ezen a területen.

Jogi szempontból ennek a megvalósítása nem volt egyszerű feladat, mert a kriptopénzek vásárlása, tárolása, illetve a pénzmosás ellenes törvényeknek való megfelelés is mind komoly kihívás elé állították a Stone Ridge-t. Mivel a cég dolgozóinak többsége maga is bitcoin tulajdonos volt, úgy döntöttek, hogy létrehoznak egy olyan szolgáltatást, amire ők is rá mernék bízni az értékeiket.

A Stone Ridge 2017-ben 50 millió dollárnyi befektetői tőkéből létrehozott egy az anyacégtől független vállalkozást, az NYDIG-et (New York-i Digitális Befektető Csoport). A pénzből megszerezték a kriptovaluták kezeléséhez szükséges helyi engedélyeket, köztük a világ legszigorúbb feltételeit támaszto BitLicense-t, és kidolgozták, majd felépítették a kriptopénzek vásárlására és tárolására alkalmas rendszerüket.

Az NYDIG a múlt héten egy újabb 50 millió dolláros tőkeinjekciót kapott, az ezzel kapcsolatos bejelentés során pedig a Stone Ridge közölte, hogy jelenleg az NYDIG tárolja a befektetési alap 115 millió dolláros, vagyis 10 000 BTC-s megtakarítását is. Az NYDIG rajtuk kívül még több bank, intézményes befektető és “ultra magas vagyonnal rendelkező magánszemély” megtakarításait is kezeli és a cikket idézve “nem a Stone Ridge 10 000 bitcoinos pozíciója a legnagyobb, amit itt helyeztek el megőrzésre”.

A Stone Ridge rövid időn belül a harmadik olyan szervezet, ami nyilvánosságra hozta, hogy jelentősebb összegű Bitcoin megtakarítással rendelkezik. A múlt héten az amerikai fizetési szolgáltató Square fektette a vállalat vagyonának 1 %-át, mintegy 50 millió dollárt BTC-be, előttük pedig a Nasdaq-on jegyzett Microstrategy vásárolt magának 425 millió dollár értékű bitcoint.

Szülinapi akció a CoinCashnél: vásárold meg a legnépszerűbb DeFi-tokeneket, 3% extra jóváírással. >>

A Bitcoin készletek 3%-át tőzsdén jegyzett vállalatok és befektetési alapok birtokolják

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img