A spanyoloknak hamarosan nyilatkozniuk kell kriptopénzeikről

spot_img

Beszámolók szerint Spanyolországban nagyon közel áll az elfogadáshoz az a törvényjavaslat, ami a kriptopénzekhez köthető tevékenységeik bevallására fogja kötelezni a helyi lakosokat.

Az ország pénzügyminisztériumának szóvívője egy tegnapi sajtókonferencián közölte, hogy az új szabályozás egy szélesebb körű, adóelkerülések megakadályozását célzó csomag részeként kerülhet bevezetésre. A törvényről tegnap a spanyol kongresszusban tartottak vitát, ami tovább küldte azt a parlament felé, ahol a végső egyeztetéseket követően valószínűleg meg is fogják szavazni azt.

Egy spanyol szakportál szerint a jogszabály alapján a felhasználóknak részletes információkkal kell majd szolgálniuk a tárcáik egyenlegéről és az ezekhez köthető tranzakciókról, különös tekintettel az országhatáron túlra irányuló, vagy onnan érkező utalásokra. Lényegében mindenről adatot kell majd szolgáltatni, ami a kriptovaluták “megszerzésével, utalásával, átadásával, cseréjével, gyűjtésével vagy fizetési módként való felhasználásával” kapcsolatos.

A spanyol adóhatóság idén áprilisban már tájékoztató levélben figyelmeztetett a kriptovalutákkal kapcsolatos bevallási kötelezettségekre. Az ezek eladása után fizetendő jövedelemadó akkor 19-23%-os volt. A magasabb részt az 50 000 eurót (58 666 dollárt) meghaladó tőkenyereség után kellett kifizetni.

Szülinapi akció a CoinCashnél: vásárold meg a legnépszerűbb DeFi-tokeneket, 3% extra jóváírással. >>

Kommentárok szerint a jogszabályt azért is szeretnék gyorsan elfogadni, mert a koronavírus-járvány miatt az ország adóbevételei érezhetően visszaestek, a kormányzat pedig próbál minden lehetőséget megragadni, hogy valahonnan pótolni tudja a kieső pénzt.

Európai országok, ahol nem kell adót fizetni a kriptopénzek után

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img