Teljes kripto támogatás jöhet a Mastercardtól

spot_img

A Mastercard már idén lehetővé teheti, hogy a vele kapcsolatban álló kereskedelmi egységek kriptovaluta fizetéseket fogadhassanak el.

Jelenleg ugyan már több kriptopénzeket támogató bankkártya is létezik, de ezek használata során a digitális pénzeket azonnal dollárra, vagy más fiat valutára váltják át a szolgáltatók, hogy a kereskedőket ne tegyék ki a kriptodevizák ingadozásainak. Belső forrásokból származó információk alapján a Mastercard hamarosan megadhatja a lehetőséget arra, hogy egy üzlet tulajdonosa maga is eldönthesse, hogy konkrétan egy adott coinban, vagy hagyományos fizetőeszközben szeretné megkapni az általa nyújtott szolgáltatás ellenértékét.

A kriptovaluták egyéni elfogadására már eddig is lehetősége volt azoknak, akik hajlandóak voltak megtenni az ehhez szükséges extra lépéseket, a Mastercard viszont ezt már egy egységes és gördülékenyen működő keretrendszerrel tenné lehetővé. A cég által támogatott kriptopénzek listáját még nem tették közzé.

Néhány nappal ezelőtt a Tesla is bejelentette, hogy autói bitcoinért is megvásárolhatók lesznek :

A napokban a Visa igazgatója is arról tájékoztatta a vállalat részvényeseit (1, 2), hogy hasonló funkciók bevezetését tervezik, illetve ugyancsak az elmúlt hetekben debütált a már régóta fejlesztés alatt álló és Visa kártyákkal is kompatibilis Strike alkalmazás is, ami a Bitcoin Lightning Network segítségével azonnali és ingyenes fiat valuta tranzakciókat tesz lehetővé.

10 dollár küldése és átváltása euróra a bitcoin hálózat segítségével.

A Strike hivatalosan még csak az Egyesült Államokban érhető el, de nemsokára az öreg kontinensre is megérkezhet.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img