Mexikóban indul neki a piacnak az Amazon?

spot_img

A Visa, és jó eséllyel a MasterCard is megjelenik a kriptopénzek területén hamarosan, most azonban úgy tűnik, hogy jó eséllyel egy újabb óriást is köszönthetünk. Ez nem más, mint az Amazon, persze egészen biztosat még nem tudunk, de ahogy az lenni szokott, vannak már árulkodó jelek. Mutatjuk.

Megjelent egy álláshirdetés a saját feületükön, a cím szerint software development managert keresnek, méghozzá:

digital and emerging payments témában.

A hivatalos szöveg pedig így szól:

“We are looking for a leader to help us launch a new payment product stating with Mexico as our initial launch country. This product will enable customers to convert their cash in to digital currency using which customers can enjoy online services including shopping for goods and/or services like Prime Video.”

Ebból kiderül, hogy Mexikó lesz az első célország, minden bizonnyal itt kísérletezik ki a rendszer részleteit. Az új fizetési termék lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a készpénzüket (vagyis fiat pénzüket úgy általában) digitális fizetőeszközökre váltsák. Azt is hozzáteszi, hogy ennek, mármint az új fizetési termék használatának segítségével a felhasználók olyan online szolgáltatásokat élvezhetnek, mint a Prime Video, illetve persze vásárolhatnak is.

Teljes kripto támogatás jöhet a Mastercardtól

Ebből az is felsejlik, hogy a “digitális fizetőeszközök” elfogadása is megjelenhet a webshop óriás életében, de ne szaladjunk ennyire előre, ha lesz is ebből valami, abban az esetben is még hónapokat, ha nem éveket kell rá várnunk.

Egyelőre ennyi, lehet, hogy “csak” a feltörekvő piacoknak készítenek egy újszerű fizetési szolgláltatót, de az is lehet, hogy átfogóbb stratégiájuk van a kriptopénzeket illetően. Az mindenesetre biztos, hogy évek óta birtkolják az amazonbitcoin.com domaint, ehhez vették meg 20107 nemrég az amazonethereum.com-ot, és az amazoncryptocurrency.com-ot is.

Persze a kriptopénz-hívőknek könnyű beleszeretni már most abba a gondolatba, hogy az Amazon végre megjelenik a piacon, hosszú évek óta várunk erre. Egyelőre azonban valóban nem tudunk semmi biztosat. Kivéve azt, hogy logikus lenne a lépés, hiszen a növekvő népszerűség, az egyre nagyobb számú kriptopénz tulajdonos, főleg az új generációk körében abba az irányba mutat, hogy az elfogadás bevezetés nem ördögtől való.

Arról nem is beszélve, hogy a Tesla, mint befektető megjelenése valóban trendet indíthat el az óriásvállalatok körében.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img