A Visa a bankokba, a PayPal a hétköznapi felhasználókhoz vinné el a bitcoint

spot_img

A Visa vezérigazgatója a néhány nappal ezelőtt tartott negyedéves beszámolójában árulta el, hogy a jövőben sokkal nagyobb figyelmet szeretnének fordítani a kriptopénzekre, és az általa digitális aranynak nevezett bitcoint is felvehetik a Visa által közvetlenül támogatott 160 féle fizetőeszköz mellé.

Nem is kellett sokat várni a cég ezzel kapcsolatos következő bejelentésére, a Visa ugyanis tegnap mutatta be azt az alkalmazás csomagot (API), ami minden Visa partner bank számára lehetővé teheti, hogy kriptopénz befektetésekkel kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtson az ügyfeleinek.

A program működésének lényege, hogy a pénzintézetek a háttérben kapcsolatba kerülnek egy Visa által megbízott szolgáltatóval (Anchorage), ami minden kriptovalutákkal kapcsolatos tárolási, technikai és jogi feladatot magára vállal, így a bankoknak mindössze csak egy felhasználói felületet kell kialakítaniuk a saját oldalaikon, hogy ügyfeleiknek lehetővé tegyék az ezzel való interakciót. Az API-t jelenleg egy amerikai bankban már élesben is tesztelik, és az év végéig szélesebb körben is bevezethetik.

A PayPal igazgatója

Ugyancsak a kriptopénzekkel elért sikereikről számolt be tegnap a PayPal igazgatója, aki elmondta, hogy a tavaly év végén bevezetett kriptopénz vásárlást lehetővé tevő szolgáltatásuk minden előzetes várakozásukat felülmúlta. Habár pontos számokat nem közölt, ezzel kapcsolatban sokat mondóak az itBit adatai.

A PayPal felhasználók kripto vásárlásait bonyolító tőzsde napi 5-10 millió dolláros forgalma megtízszereződött a novemberi integráció bevezetése után.

A Paypal igazgatója azt is megerősítette, hogy 2021-ben évben szeretnének továbblépni és az amerikai piac mellett nemzetközi szinten is bevezetni a kriptopénz vásárlási funkciót. Ezzel kapcsolatban jelenleg is a nemzetközi szabályozó testületekkel folytatnak egyeztetéseket.

Érdekesség, hogy 2018-ban a PayPal alapító igazgatója a történelem legnagyobb csalásának nevezte a BTC-t, és ugyanebben az évben a Visa vezetője is kizárta, hogy a támogatni kezdjék a kriptovalutát. A két vállalat ennek ellenére most mégis mégis szinte egymással versengve próbálja meg minél szélesebb körben elérhetővé tenni azt az ügyfelei számára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img