Érezhetően zöldebb lett a kriptobányászat 

spot_img

A Cambridge Egyetem által közzétett összesített adatok azt mutatják, hogy a kriptobányászati iparág jelentősen megváltozott az elmúlt hat hónapban. A kínai szegmens Bitcoin bányászat feletti uralma 2020 októbere óta több mint 20%-kal csökkent.

A Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index szerint Kína továbbra is az élen áll, amelyet az Egyesült Államok és Oroszország követ.

Átlagos havi hashrátarány országonként és régiónként a kiválasztott időszakban, a földrajzi bányászati ​​készlet adatok alapján. A frissítéseket havonta ütemezik, az adatok rendelkezésre állásától függően (általában egy-három hónapos késéssel). Minden változás és frissítés a Változtatási naplóban található. (forrás:beincrypto, cbeci.org/mining_map)

Az index szerint továbbra is Hszincsiang marad a legmagasabb hashrátával rendelkező tartomány 2021 áprilisától 54,37%-kal. Annak ellenére van így, hogy a kínai kormány elkezdte szabályozni a bányász piacot, az ország bányászfarmjainak leállítását hajtotta végre.

A kínai Yunnan tartomány betiltja a kriptopénz bányászatot

Az újabb bányász migrációs trendek kényszeríthetik ki a tisztább energiára való átállást

A szakértők néhány pozitív fejleményt látnak, amely a bányászat földrajzi eloszlásából ered. A szigorítások arra kényszerítik a bányászokat, hogy más országokba költözzenek, és zöldebb energiaforrásokat is keressenek egyben. A megújuló energiára való áttérés a bitcoin bányászatban ma már törvényszerű és olyan vállalatok is befektetnek a “változásba”, mint a Square.

Fenntartható erőforrás alakulása (forrás: Bitcoin Mining Council)

A tiszta energia felé való elmozdulást a Bitcoin Mining Council jelentése is bizonyítja. Az adatok azt mutatják, hogy a globális bitcoin bányászat fenntartható villamosenergia hányada 2021 második negyedévében átlépte az 56%-ot, szemben az előző negyedévi 36,8%-kal.

Több ország is kihasználja ezt a változást, Kazahsztán például áramdíjat jelentett be a kriptobányászok számára. Az iráni áramszolgáltató vállalat áramot ad el a kriptobányászoknak – miközben a kormány megbírságolja a bányászokat a háztartási áram felhasználásáért.

A bányászat visszaszorítása része a kormányok szabályozási terveinek

A bányászat visszaszorítása – legyen szó akár az áramellátás csökkentéséről, akár a farmok leállításáról – csak egy eszköze a kriptopiac megfékezésének. A kormányok tisztában vannak azzal, hogy a kriptopiac óriási növekedése most már szabályozást igényel.

Ezeket a változásokat kísérik először a tőzsdei szabályozások, amelyet az Egyesült Államok most minden más országnál jobban akar. Ha az USA bejelent egy új szabályozási rendszert, annak valószínűleg óriási hatása lesz világszerte, mivel számos ország várja, hogy mit tesz a világ legnagyobb gazdasága.

Mindent egybevetve, ez talán nem is olyan rossz hír a kripto iparág számára, amely a szabályozásnak köszönhetően, be akar illeszkedni a globális gazdasági körforgásba. Azok az erőforrások, amelyeket a vállalatok a bányaipar megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos megoldásaiba invesztálnak, talán pozitív hatással lehet, a kriptopiac és a kriptobányászat egészére vetítve.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/beincrypto, greensmarteco/

Költöznek a kínai bányászok

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img