Általában nem csípik el a tetejét a bányászok

spot_img

A piac elemzésének fontos indikátora a bányászok viselkedése, most a Bitcoinist tett közzé egy izgalmas, eddig kevésbé taglalt megközelítést. Arról van szó hogy vajon mikor, hogyan adnak el a bányászok, a kutatásból az derült ki, hogy általában rosszkor, és nem túl jól. Mutatjuk a részleteket.

Fontos fogalom a Miners Position Index (MPI), ennek lényege, hogy a bányászoktól induló kiáramlást, vagyis a Total Miners Outflows-t elosztjuk ugyanezen érték 365 napos, exponenciális mozgóátlagával. A feltételezés a kalkuláció mögött az, hogy a bányászok kriptopénztőzsdékre utalják bitcoinjaikat, hogy eladják, így jutva bevételhez.

A fenti ábrán a BTC historikus árfolyamgörbe látható felül, alul pedig az MPI. Jól látszik, a bányászok általában kissé korábban, a csúcsról lemaradva adnak el tömegesen. 2013-ban, 2017-ben és 2021-ben is ez történt, ha úgy tetszik elkapkodták az eladást. A következő ábra pedig a bányászok “megtakarításait”, vagyis BTC készleteit mutatja be, itt is kirajzolódik a fent említett jelenség:

Itt is az látszik, hogy a BTC árfolyam-csúcsok előtt zuhantak meg a bányászoknál lévő készletek, vagyis rosszkor, túl korán adtak el. Úgy tűnik a bányászok nem túl jó kereskedők. Az első bemutatott ábrán érdemes megnézni a sárgával jelölt boxokat, ezek a felhalmozási időszakok, most is egy ilyenben járunk, ennek megfelelően most lehet érdemes vásárolni. Ha most szeretnél bitcoint, vagy más kriptopénzeket venni, mi a Binance használatát javasoljuk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img