Grayscale: vége a GBTC feloldásnak

spot_img

Ami egykor egy jelentős medvés narratíva volt, az ma már csak egy rossz emlék. A Grayscale ezen a héten fejezte be az utolsó nagyobb Bitcoin Trust (GBTC) részvénycsomag feloldását.

A Bybt adatai is megerősítik, hogy 2021. augusztus 26-tól nem terveznek több feloldást. A GBTC-nél a feloldási események ugyanis a medvés BTC árfolyam előrejelzések középpontját képezték eddig.

Az egyszerre több tízezer BTC-nek megfelelő BTC felszabadításával egyesek attól tartottak, hogy az eladási nyomás robbanásszerűvé válik majd, ami a hangulatot a mélybe taszítja.

Ez az esemény szerencsére nem következett be, mivel maga a Grayscale sem teszi lehetővé, hogy az ügyfelek Bitcoinra váltsák GBTC-jüket.

Ezen a héten szerdán, az utolsó feloldás napján, mindössze 58 BTC-nek megfelelő összegről volt szó. Ezzel szemben a legnagyobb feloldási darabszám 2021. július 18-án 16 240 BTC-t érintett.

GBTC feloldási grafikonja 2021-ben. (Forrás: Bybt)

A Grayscale körüli medvés narratíva tehát év végéig biztosan megszűnik. A következő feloldási sorozatot csak 2022-ben tervezik.

Eközben a Morgan Stanley nagyban fogad a GBTC-re.

A befektetési adatokból az is kiderült, hogy a hagyományos banki óriás a Morgan Stanley is csatlakozott azoknak a táborához, akik jelentős GBTC befektetéssel rendelkeznek.

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) ezen a héten benyújtott adatszolgáltatásában a bank arról számolt be, hogy csak az Insight Alapja több mint 928 000 GBTC részvényt birtokol.

A GBTC továbbra is a Bitcoin spot árfolyamához viszonyított kedvezménnyel kereskedik, részvényei csütörtökön 13,3%-kal olcsóbbak voltak.

További hasznos híreket és elemzéseket Discord és a Youtube csatornánkon találtok. Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

/cointelegraph, borító: cryptopotato/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img