Sikeres volt az Alonzo hard fork: okos szerződés támogatást kapott a Cardano

Megosztom

Az éjszakai órákban sikeresen lezajlott az Alonzo hard fork. A frissítéssel a Cardano blokklánca is képessé vált az okos szerződések kezelésére.

A több éve várt előrelépés egy Plutus elnevezésű keretrendszer segítségével teszi lehetővé, hogy a Cardano is futtatni tudjon különböző decentralizált alkalmazásokat, például dexeket és NFT-ket. A Cardano fejlesztőit idézve:

“Talán azt gondoljátok, hogy ma végre eljutottunk valahová, de az utunk igazából még csak most  veszi kezdetét.”

A fork előtti napokban indított teszt hálózaton egy decentralizált tőzsde, a Minswap próbálta ki először az új hálózat képességeit, ám rövid időn belül leállni kényszerült, miután a Cardano más blokkláncoktól eltérő működési modellje miatt, lényegében egyszerre csak egy ember tudta használni a tőzsdét (1 blokk csak egyetlen tranzakciót volt képes feldolgozni).

A történtekben egyesek máris a Cardano halálát látták, mások szerint ez is csak egy újabb, megoldásra váró probléma lesz. Az viszont tény, hogy a nehézségek ellenére már több csapat is igyekszik elindítani saját alkalmazását a Cardanon, melyek közül az elsők érkezésére október közepén lehet számítani.

Az ADA árfolyama a hard forkot követően esni kezdett. Habár ez egybeesett a piac általános gyengélkedésével, elképzelhető, hogy a július közepe óta tartó emelkedő trendet most egy konszolidációs időszak fogja felváltani.

A legutóbb parabolikus emelkedés a 1.5 dolláros sáv környékén vette kezdetét. Ez egy nagyobb korrekció potencionális céljává teheti ezt a régiót.

A kereskedőknek ennek ellenére a következő hetekben érdemes lehet fél szemüket az ADA-n tartaniuk, ugyanis szeptember 25-26-án kerül majd megrendezésre a Cardano éves (online) konferenciája, ami előtt ismét erőre kaphat a token árfolyama.

Hogy bejelentenek-e valami fontosat ezen az eseményen, azt egyelőre még nem tudni, de a növekedéshez már az is elég lehet, ha mindezt csak feltételezik a projekt lelkes követői.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

A Cardano titkai

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel