Szeptember 16-án a testünkkel is emléket állítunk Satoshinak

spot_img

Közeledik a nagy nap, már csak hármat kell aludni, és felavathatjuk a világ első Satoshi Nakamoto szobrát. Sokszor beszámoltunk már az eseményről, ám ha még nem igazoltad vissza a Facebookon, hogy jössz, kérlek tedd meg. De a beszédek, és a szobor bemutatása mellett lesz még valami, amiben számítunk rátok, és amivel szintén örök emléket állíthatunk a nagy napnak.

Bizonyára láttatok már fotókat arról, ahogy emberek kisebb-nagyobb csoportja meghatározott helyekre állva egy betűt, szót, vagy akár valamilyen jelet formál, amit a levegőből lehet igazán jól látni. Legyen itt egy példa, egyből érteni fogjátok, hogy mire gondolunk:

CLOSE THE GAP, valahol az USA-ban.

Tehát pontosan ez a “technológia”, amit használni szeretnénk a szobor felavatása után, nagyjából 18:15-kor, természetesen a témához jól illeszkedő szóval. Ez nem más, mintsem:

S A T O S H I

Tehát szükségünk lesz egy “S”, egy “A”, egy “T”, egy “O”, egy “S”, egy “H” és egy “I” betűre, mindegyiket felrajzoljuk a szobor mögött területre, arra kérünk majd titeket, hogy álljatok a betűk körvonala által határolt területre pár perc erejéig. Fontos kérdés, hogy pontosan hány emberre lesz szükségünk a drónfotóhoz, ehhez két külön tervet is készítettünk:

Ehhez a felálláshoz 102 résztvevőre van szükségünk. Az esemény során, a szobor felavatása után nem sokkal kérünk majd meg titeket, hogy álljtok a szobor mögött felrajzolt betűkbe, csupán néhány métert kell majd sétálnotok. Azonban ha nem lesz ennyi önként jelentkező, akkor is lesz megoldás, egy másik tervvel is rendelkezünk:

Itt mindösszesen 63 emberre van szükség, nem teljesen töltjük ki a betűk körvonalát, sőt, inkább egyszerű vonalakat rojzolunk önmagunkból, a levegőből így is jól látható-olvasható lesz. És miért csináljuk ezt az egészet? Azért, mert a “we are all Satoshi”, vagyis a mi mindannyian vagyunk Satoshi jeligét ennél találóbban nem tudnánk prezentálni.

Nem az számít, hogy ki is volt Satoshi Nakamoto, hanem az, hogy a szellemisége mindannyiunké, mindenki magában hordozza a szabadság, a pénzügyi felelősség, a gazdasági stabilitás gondolatát, ez kivétel nélkül olyasmi, ami mindannyiunknak fontos. Előre is köszönjük, ha részt veszel a szoboravatón, azt is, ha segítesz a fotó elkészítésében azzal, hogy a megfelelő helyre állsz!

Találkozunk csütörtökön, 17:00-kor, a Graphisoft Parkban!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img