A PayPal mától kezdve az Egyesült Királyságban is lehetővé teszi a kriptopénz vásárlást

spot_img

Mától kezdve az Egyesült Királyság területén is elérhető a PayPal kriptopénzek vásárlását lehetővé tevő szolgáltatása. A több mint 400 millió felhasználóval rendelkező PayPal először tavaly októberben, az Egyesült Államokban tette elérhetővé ezt az új funkciót, amihez mától a Brit-szigeteken élők is hozzáférhetnek.

Az alkalmazás felhasználói Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum és Litecoin vásárlására használhatják az appot, igaz, azokhoz csak korlátozott módon férhetnek majd hozzá. A PayPaltól szerzett kriptókat nem lehet onnan kiutalni, tehát csak névértéken történő tartásra és eladásra lehet őket használni, vagy esetleg az ezeket elfogadó PayPal fizető helyeken elkölteni. A fizetési szolgáltató terveiben szerepel a kiutalás lehetőségének engedélyezése is, de erre szerintük most még jogi okok miatt nincs lehetőség.

A kriptopénzek vásárlására és eladására vonatkozó díjtáblázat

A PayPal által levont jutalék 25 font feletti vásárlások esetében nagyjából megegyezik a hétköznapi felhasználókat célzó kripto appok díjszabásával, 25 font alatt viszont a “senkinek sem ajánlott” kategóriába sorolható.

A PayPal igazgatója tavaly úgy nyilatkozott, hogy a világ minden részén szeretnék bevezetni ezt a szolgáltatást, így idővel alighanem elérhetővé válik majd az Unióban és ezáltal Magyarországon is.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img