Már Japánban is elérhetőek a kripto letétkezelői szolgáltatások

spot_img

A Sumitomo Mitsui Trust, Japán második legnagyobb bankja a Nikkei Asia jelentése szerint új vállalatot hoz létre Japan Digital Asset Trust néven, hogy bitcoin, egyéb más kriptovaluta és NFT letétkezelési szolgáltatást kínáljon intézményi ügyfeleknek.

A Japan Digital Asset Trust vegyesvállalat lesz, amelynek 85%-a a tokiói székhelyű Bitbank kriptovaluta tőzsde, 15%-a pedig a Sumitomo Mitsui Trust tulajdonában lesz.

A letétkezelő vállalat kezdőtőkéje 300 millió jen (2,3 millió dollár), tőkebázisát pedig 10 milliárd jenre (78 millió dollárra) kívánják bővíteni további befektetők bevonásával.

A Nomura Holdings Inc. szintén nemrég jelentette be, hogy leányvállalatot hoz létre, amely hasonlóan kripto letétkezelési szolgáltatásokat fog nyújtani intézményi ügyfeleknek.

Rohamosan nő a bitcoin, mint intézményi eszközosztály elfogadása globálisan. Az Egyesült Államok intézményi befektetői, beleértve a biztosítókat és a nyugdíjalapokat, már a tavalyi évben felfedezték maguknak a bitcoinban rejlő potenciált. 2021-ben az intézmények 1137 billió dollár értékben kereskedtek kriptovalutákkal, ami kétszerese a lakossági befektetők által kezelt értéknek.

Tavalyi évben a Fidelity írta meg a Bitcoin First című dokumentumot (a Kripto Akadémia oldalán közzétettük), amely megmutatta az intézményi befektetőknek, hogy miért érdemes bitcoinba befektetniük minden más kriptopénz előtt. A Fidelity egyébként vezető szerepet játszik az USA-ban intézményi befektetések terén bitcoin alapú termékkínálatával.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

Bitcoin alapú nyugdíj megtakarítási lehetőséget kínál a Fidelity

/bitcoin magazine, asia nikkei, blocknity news, the japan times/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img