A Fidelity nem vár tovább a SEC-re

spot_img

A SEC még mindig nem hagyja jóvá a spot alapú kripto ETF-eket, így egyre több amerikai befektetési óriás kacsintgat észak felé, Kanada irányába. Közben az USA farvizén Kanada szép csendben az ETF kibocsátások központi szereplőjévé nőtte ki magát. A Fidelity Bitcoin ETF-je is a héten kezdheti meg a torontói tőzsdén a kereskedést.

A Fidelity is észak felé vette az irányt a bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) bejelentése miatt, mivel az amerikai pénzügyi szabályozók továbbra is halogatják a jóváhagyásokat.

A november 22-i SEC bejelentés szerint a Fidelity Advantage Bitcoin ETF közvetlenül vagy származtatott eszközökön keresztül fog bitcoinba fektetni. A befektetők kanadai vagy amerikai dollár ellenében vásárolhatnak majd az eszközből. Az ETF a Bloomberg szerint a héten indulhat a torontói tőzsdén FBTC ticker alatt. A Fidelity lesz a legnagyobb vagyonkezelő eddig, amely bitcoin ETF-et indít.

December 1-jén a Bloomberg vezető ETF-elemzője, Eric Balchunas így kommentálta az esetet: “Ez kínos lehet a SEC számára, hogy Amerika egyik legnagyobb, leghíresebb befektetési óriása kénytelen északra menni, hogy kiszolgálja az ügyfeleit.”

Idén szeptember közepén a Fidelity vezetői zártkörű konferencián találkoztak a SEC tisztviselőivel azzal a céllal, hogy a termékeikről több információt szolgáltassanak a szabályozó testületnek. A Fidelity több okot is felhozott, amiért a kripto ETF-eket jóvá kellene hagyni. Többek között a kriptoeszközök iránti növekvő befektetői keresletről, a bitcoin tulajdonosok növekvő számáról és a hasonló alapok más országokban történő elindításáról is szó volt.

Két és fél hónappal később a vállalat ETF bejelentései még mindig függőben vannak, mivel a SEC továbbra is húzza az időt az engedélyezéssel kapcsolatban. A Fidelity eredetileg márciusban nyújtotta még be bitcoin ETF kérelmét Wise Origin Bitcoin Trust néven.

A SEC már jóváhagyott néhány határidős Bitcoin ETF-et, de még nem adott zöld utat egy olyan spot alapú ETF-nek sem, amely közvetlenül az eszközbe fektetne be. A SEC elnöke, Gary Gensler aggályait kommentálva Nate Geraci, az ETF Store elnöke kijelentette:

“Ha a SEC-nek ilyen aggályai vannak, akkor miért engedték a Coinbase-t tőzsdére menni? Több Coinbase számla van, mint Schwab számla. Ráadásul a felhasználók 3%-os jutalékot fizetnek a kriptó vásárlásáért (amihez nem rendelkeznek kulcsokkal). Mi a különbség ez és a spot bitcoin ETF között?”

Schwab számla: alapvető brókerszámla a Schwabnál, amely lehetővé teszi részvények, kötvények, befektetési alapok és egyéb befektetések vásárlását és eladását.

December 1-jén Gensler azt mondta, hogy a bitcoin “reakcióként” jött létre az amerikai monetáris rendszerrel szemben, és annak versenytársa lett.

További ETF rövid hírek

A mai nap Balchunas arról számolt be, hogy a VanEck új bejelentést tett egy digitális eszközbányászati ETF-re, bár a részletekről még nem sok információ állt rendelkezésre.

A Purpose Investments november 30-án indította el a világ első aktívan kezelt és fedezett vételi kriptopénz ETF-jét. A Purpose Bitcoin Yield ETF, a Purpose Ether Yield ETF és a Purpose Crypto Opportunities ETF kedden kezdte meg a kereskedést a torontói tőzsdén.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/beincrypto, cryptopotato/

Minden idők második legnagyobb forgalmával nyitott az első Bitcoin ETF

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img