Dél-koreai és dél-afrikai összefogás a stabilcoin alapú átutalásokért a Hedera segítségével

spot_img

A dél-koreai hitelező óriás, a Shinhan Bank a dél-afrikai Standard Bankkal együttműködve, a Hedera Hashgraph segítségével befejezte a nemzetközi átutalások stabilcoin projektjének tesztelését.

A projekt célja, hogy tesztelje a stablecoinok kibocsátását és terjesztését a nemzetközi átutalásokhoz, amelyek a magas díjak, a hosszú késedelmek és a nyomonkövetési funkciók hiánya miatt gyakran frusztrálják a küldő és a fogadó feleket.

A Shinhan Bank koreai won alapú stabilcoinokat fog mintelni, amelyeket a felhasználók megvásárolhatnak, mielőtt elküldik a Standard Bank felhasználóinak, akik dél-afrikai randra válthatják és fordítva.

A Hedera Hashgraph egy vállalati szintű nyilvános blokklánchálózat, amiről mi is készítettünk bemutató videót. Mindkét bank a Hedera Token Service-t fogja használni, amely lehetővé teszi az érmék kibocsátását, valamint a Hedera Consensus Service bizalmi réteget a tranzakciók nyomon követésére és rögzítésére, valamint a devizaárfolyamok megerősítésére az egyes tranzakciók időpontjában.

A Shinhan Bank sajtóközleményben közölte: “A költséghatékony nemzetközi átutalások tökéletes valós pénzügyi felhasználási esetet jelentenek egy olyan hálózatra nézve, amely a Hedera sebességét és alacsony költségeit biztosítja. Izgatottak vagyunk, hogy egy vezető globális banki partnerrel dolgozhatunk együtt, remélhetőleg sok olyan megoldás közül az elsővel, amely a pénzügyek és a pénzügyi befogadás következő generációját mozdítja elő.”

Az év elején a bank befektetett a Korea Digital Asset Custodyba, egy digitális eszközmegőrzési szolgáltatásokat nyújtó iparági konzorciumba. Márciusban a Shinhan partnerségre lépett az LG CNS-el, hogy befejezzen egy kísérleti programot a központi banki digitális valuták terén. Emellett jelenleg a dél-koreai Korbit kriptotőzsdével kötött megállapodás keretében bankbetétszámlákat biztosít a tőzsdei felhasználók számára.

Miért fontos ez a projekt? 2020-ban 19 065 afrikai állampolgár és összességében több mint 2 millió nem koreai lakos tartózkodott Dél-Koreában, akik számára előnyös lehet a stabilcoinokat érintő nemzetközi átutalások fejlesztése.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/forkast news, businesskorea/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img