Újabb svájci bank kínál kriptoszolgáltatásokat

spot_img

Néhány hónapja számoltunk be arról, hogy a svájci székhelyű SEBA Bank elindította első szabályozott arany tokenjét, amely lehetővé teszi a fizikai arany digitális tulajdonjogát. A fizikai arany bármikor kikérhető igény szerinti szállításra, egyenesen a partner finomítóktól.

A napokban újabb bank csatlakozott a kriptoszolgáltatásokat kínáló intézményekhez. A Julius Baer Group, a szintén svájci, zürichi székhelyű bank bejelentette, hogy saját tulajdonú digitális vagyonkezelési rendszert hozott létre, amely bitcoin és egyéb kriptovaluta termékeket kínál kizárólag tehetősebb ügyfelek számára.

A bank közleményében megjegyezte, hogy legújabb termékével a bitcoin, a kriptovaluták és a fiat világ központi átjáró kapuja kíván lenni. A Julius Baer nagy reményeket fűz a növekvő eszközosztályhoz, figyelemmel kíséri annak fejlődését és az esetlegesen felmerülő befektetési lehetőségeket.

Könnyen lehet, hogy ebben a pillanatban a kriptoipar buborék kipukkanásának pillanatát éljük át. Mindannyian tudjuk, mi történt a dot-com buborék 30 évvel ezelőtti kipukkanása után” – mondta Philipp Rickenbacher, a Julius Baer vezérigazgatója a befektetőknek tartott prezentációja során.

Akkor az az esemény megnyitotta az utat egy új szektor megjelenése előtt, amely valóban átalakította életünket. Úgy gondolom, hogy a digitális eszközök és a decentralizált pénzügyek ugyanazt a lehetőséget rejtik magukban” – folytatta Rickenbacher.

A Julius Baer még korábban szerzett részesedést a SEBA Crypto AG-ban, amely egyike a Svájcban működő mindösszesen két teljesen szabályozott kriptobanknak. A SEBA-ba történő 2019-es befektetéskor a Julius Baer megjegyezte, hogy a bitcoin és a kriptovaluták “legitim, fenntartható eszközosztályává válnak egy befektető portfóliójában“.

Guido Buehler, a SEBA vezérigazgatója akkor a következőket nyilatkozta: “Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Julius Baer a befektetőnk. A SEBA Bank ugyanis lehetővé teszi az egyszerű és biztonságos hozzáférést a kriptovilághoz egy teljesen szabályozott környezetben. A SEBA és a Julius Baer közötti együttműködés kétségtelenül értéket teremt a kölcsönös előnyök és az ügyfelek számára.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

Arany fedezetű szabályozott tokent bocsát ki a svájci székhelyű SEBA bank

/bitcoin magazine, julius baer, bloomberg/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img