Arany fedezetű szabályozott tokent bocsát ki a svájci székhelyű SEBA bank

spot_img

A SEBA Bank elindítja első szabályozott arany tokenjét, amely lehetővé teszi a fizikai arany digitális tulajdonjogát. A fizikai arany bármikor kikérhető igény szerinti szállításra, egyenesen a partner finomítóktól.

A SEBA Bank (banki- és értékpapír-kereskedői engedéllyel rendelkező svájci bank) Gold Tokene, a leírások szerint a FINMA által engedélyezett, szabályozott, biztonságos tranzakcióelszámolást és kereskedést biztosít a kriptopiacokon, valamint költséghatékony hozzáférést nyújt a nemesfémhez.

Egy-egy token 1 grammot (kb. 57 dollárt) képvisel a fémből, négy tizedesjegyig terjedő oszthatósággal. Maga a token ERC-20 tokenként lesz elérhető az Ethereum blokkláncon.

https://twitter.com/WeAreSEBA/status/1471027888883437570

A SEBA Bank Gold Token mérföldkőnek számít a befektetési termékek terén, mivel a befektetők a fizikai arany digitális formáját birtokolhatják. A hagyományos arany származékos befektetési termékekkel, például az ETF-ekkel és a tőzsdén kívüli szerződésekkel ellentétben az arany token lehetővé teszi a befektetők számára, hogy igény szerint bármikor beválthassák a partner finomítóknál, elkerülve a költséges szállítási és tárolási díjakat.

Az intézményi befektetők megbízható és szabályozott partnereket keresnek a térben nyújtott szolgáltatásokhoz. A PAX GOLD mellett a kereslet kielégítése érdekében a SEBA Bank Gold Token teljes mértékben szabályozott a digitális eszközpiacokon. A token lehetővé teszi a kereskedést, és értékőrzőként működik, hogy megvédje a befektetőket a volatilitástól mind a hagyományos, mind a kriptopiacokon egyfajta hidat képezve.

Guido Buehler, a SEBA Bank vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: “Az arany jelentős szerepet játszik a tőkepiacokon. Több mint 11 billió USD piaci értékével megbízható fedezetet nyújt a befektetőknek az inflációval szemben, és a gazdasági turbulenciáktól függetlenül értékmegőrzést.

 

Egykor az arany volt a gazdasági elszámolási egység világszerte, amely nemzetközi monetáris rendszerünk alapját képezte. Innovatív Gold Tokenünk bevezetésével erre a történelemre építünk, hogy a befektetők most először birtokolhassák a fizikai arany teljesen szabályozott digitális formáját. Fizikailag bármikor, közvetlenül a finomítóktól igény szerint beváltható. Arany tokenünk megszünteti a befektetők számára az aranytulajdonlással járó akadályokat.”

Az Argor-Heraeusszal, a nemesfémipar egyik vezető szolgáltatójával és az aXedrasszal, egy blokklánc alapú nemesfém platformmal közösen kifejlesztett arany fedezetű token fellendítheti a nemesfémek elterjedését, mivel költséghatékony, biztonságos és egyszerű megoldást kínál az aranyba való befektetésre.

Christoph Wild, az Argor-Heraeus vezérigazgatója hozzátette: “Örömmel veszünk részt ebben a projektben, amelynek célja, hogy a befektetők számára innovatív megoldást kínáljon, egyesítve a digitális és a fizikai eszközök előnyeit. A digitális tokenek fizikai, felelősségteljes forrásból származó arannyal való fedezetének lehetősége kétségtelenül újszerű módot jelent a befektetők számára a nemesfémek szektorához való hozzáféréshez. Az innováció és a felelősségvállalás tevékenységünk kezdete óta az Argor-Heraeus alapértékei közé tartozik, és úgy gondoljuk, hogy ez az együttműködés ennek ékes példája.”

Nem a SEBA Bank az első vállalat, amely felismerte az ilyen típusú fedezeti ügyletek iránti keresletet. Az Exchanges Uphold és a Blockchain.com időközben elindította saját aranyfedezetű tokenjeit, az UPXAU-t és a DGLD-t.

A New York-i székhelyű stabilcoin óriás, a Paxos 2019-ben dobta piacra a PAX Gold (PAXG) tokent , amelynek értékét a Brink londoni trezoraiban tárolt egy troy uncia aranyhoz köti. A PAXG-vel a piacvezető Binance, Kraken és FTX tőzsdéken kereskednek. A Nexo, Celsius, Blockfi és az INLOCK központosított pénzügyi platformokon kamatoztatni is lehet.

A SEBA Bank még nem erősítette meg, hogy lehetőséget fog-e biztosítani ügyfeleinek a Gold Token kamatoztatására. A vállalat azonban a közelmúltban több más kriptovaluta, köztük a Polkadot (DOT) és a Cardano (ADA) befektetési- és bevételszerzési szolgáltatásokat is elindított.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/seba.swiss, amb crypto, forbes, coindesk/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img