33,5 milliárd dollár áll „beragadva” a legnagyobb Ethereum okos szerződésben

spot_img

Az Ethereum hálózat legnagyobb okos szerződésén több, mint 8,5 milliárd dollárnyi ETH ül, miközben azt sem elküldeni, sem elkölteni nem lehet. A szóban forgó szerződés a készülő Ethereum 2.0 staking szerződése a Beacon Chain-en, amit tavaly novemberben indítottak.

Az okos szerződésben  most még az az elképesztő, hogy hard fork nélkül gyakorlatilag beragadva állnak benne az ETH-k. A ETH-k akkor lesznek hozzáférhetőek, ha a Beacon Chain és az Ethereum főhálózat végre összeolvad, amivel eljön az Ethereum 2.0 ideje – ez a fejlesztés kukázza a bányászatot és a hálózatot proof-of-stake konszenzus algoritmusra váltja.

Ennek az összeolvadásnak a feltételei még egyáltalán nincsenek kidolgozva és ezzel azok is tisztában vannak, akik eddig beküldték a 32-nél több ETH-jukat stakelésre. Talán ez az óriási összeg pont azt bizonyítja, hogy mennyire bíznak az Ethereum fejlesztőiben és a projekt jövőjében.

Decemberben az Etherumnál tesztelik az összeolvadást. Az éles, Ethereum 2.0-ra való átállás pedig a hivatalos honlap szerint 2022 első- vagy második negyedévében esedékes.

/cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img