A The Sandbox alapítója megvédené a metaverzumot a Big Techtől

spot_img

Sebastian Borget, a The Sandbox társalapítója egy friss interjúban kifejtette a véleményét a Big Techről és az épülő metaverzumokról. Saját maga részéről nincs elragadtatva attól, hogy a technikai óriások, mint a Meta, most belépnek a metaverzumba.

Borget szerint a techóriások veszélyeztetik a metaverzum decentralizáltságát, mivel a teljes üzleti modellük azzal szembemegy. Borget kifejtette, hogy ez nem a Sandbox és más cégek versengéséről szól, hanem azon túlmutatva, egy nyílt és decentralizált jövő a tét. Szerinte az olyan techóriások, mint a Meta, a Google vagy az Amazon már megszerezték a monopóliumot a Web 2.0-án és a Web 3.0 techonlógiák, mint a metaverzum vagy a kripto most ennek szeretnének végetvetni.

„Nem hiszem ezek a cégek tudnának valami igazán szórakoztató dolgot gyártani, mert annyira fókuszáltak magára az üzletre és arra, hogy a részvényeseiket kielégítsék – a usereik helyett, akik birtokolni fogják az eszközöket és kormányozni szeretnék a saját platformjukat.”

 – mondta a The Sandbox alapító

A The Sandbox az egyik első metaverzum játék volt. Főleg nagyértékű virtuális földterületek eladásával került a címlapokra, legutóbb 4,3 millió dollárt fizettek egy parcelláért. A játéknak viszont nagy jövőt jósolnak, az egyes telkeken már kész épületek, játszható pályák és különböző játékok vagy műalkotások is megtalálhatóak. A csapat nemrég egy japán bank kockázati tőke társaságától kapott egy 93 millió dolláros korai befektetést.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img