A német takarékpénztárak a bitcoin bevezetését tervezik

spot_img

A német takarékpénztárak azt tervezik, hogy az ügyfelek közvetlenül a folyószámlájukról fektethessenek be a főbb digitális valutákba. A tervek szerint 50 millió takarékpénztári ügyfél vásárolhatna így bitcoint.

A Németországban működő takarékpénztárak, más néven Sparkassen (takarékpénztárak) egy kísérleti projekt keretében jövőre intézményen belüli kriptovaluta pénztárcát- és váltót indítanának – jelentette a Capital című üzleti magazin december 13-án.

A kísérleti projektet a Sparkasse bizottságainak a jövő év elején kell jóváhagyni. A bankszövetség szintén 2022 elejére szeretné kifejleszteni a kapcsolódó szolgáltatásokat.

A német takarékszövetkezeti szövetség szóvivője megerősítette a hírt a Cointelegraphnak, és kijelentette:

“Egyre több fogyasztó érdeklődik a kriptovaluták iránt. A német takarékpénztárak minden tizedik ügyfele azt állítja, hogy rendelkezik vagy rendelkezett már kriptovalutával. Az ő elvárásaikat figyelembe véve a takarékpénztárak pénzügyi csoportjának is foglalkoznia kell a kripto-eszközökkel”.

A szóvivő hozzátette, hogy a német S-Payment informatikai szolgáltató szakértői csoportja jelenleg “vizsgálja, hogyan lehetne lehetőséget biztosítani a kriptovaluták biztonságos, tárcában történő tárolására a kiválasztott ügyfelek számára”.

A megfelelő kísérleti projektet először az egyes takarékszövetkezeteknél indítják el, és mind a 370 takarékszövetkezet önállóan dönthetne arról, hogy bevezeti-e a kriptokereskedelmet vagy sem. A Capital forrásai szerint a bankok egy része máris jelentős érdeklődést mutatott a kriptoplatform iránt.

A Sparkassen takarékpénztárakat működtető kereskedelmi bankok, decentralizált struktúrában működnek, és minden egyes bank önállóan tevékenykedik. A mintegy 50 millió ügyféllel rendelkező takarékpénztárak állítólag 1 billió euró (1,2 billió dollár) vagyonnal rendelkeznek.

Németország a világ egyik leginkább kriptobarát országává vált. A Szövetségi Pénzügyi Felügyeleti Hatóság az év elején kripto letétkezelési üzleti engedélyt adott ki a Coinbase németországi ága számára. A Deutsche Boerse szintén több mint 20 kriptotőzsdén kereskedett terméket jegyzett digitális tőzsdéjén, a Xetrán.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/cointelegraph, siam bitcoin/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img