Változások a Tether tartalékeszközeiben

spot_img

A Tether közzétett egy blogbejegyzést, amely szerint a vállalat kiigazította tartalékeszköz állományát.

Miután az elmúlt hetekben rövid időre ugyan, de elvesztette a Tether az egy dollárhoz kötött értékét, újra felmerültek az olyan pletykák, hogy a stabilcoin tartalékai vajon fedezik-e a forgalomban lévő eszközöket.

A kétségeket eloszlatva a vállalat jelentést tett közzé tartalékainak átszervezéséről. A dokumentum például részletezi, hogy a kereskedelmi papírbefektetésekhez rendelt tartalékok allokációját csökkentették. A 82 milliárd dolláros tartalékok 86%-a készpénzben- és készpénz egyenértékű eszközökben van. Mindössze 4 milliárd dollár tartanak vállalati kötvényekben, 5 milliárd dollárt kriptovalutákhoz hasonló befektetésekben és 3 milliárd dollárt, pedig fedezett hitelekben.

A kereskedelmi papírok állományában csökkenést jelentettek az elmúlt negyedévhez képest: 24 milliárd dollárról 20 milliárd dollárra. Előzetes számítások szerint a cég további 20%-os csökkenést tervez még erre a negyedévre kereskedelmi papírok terén.

A legfrissebb jelentés a Tether pénzpiaci alapokba és az amerikai kincstárjegyekbe történő befektetéseinek növekedését is tartalmazza, amelyek 34,5 milliárd dollárról 39,2 milliárd dollárra nőttek. Emellett a kereskedelmi papírok és letéti jegyek átlagos minősítése A-2-ről A-1-re változott, a fedezett hitelek összege pedig 1 milliárd dollárral csökkentek az elmúlt időszakban.

A vállalat kibocsátott digitális tokenekre tartott tartaléka meghaladja a kibocsátott digitális tokenek visszaváltásához szükséges összegét. A legfrissebb megbízhatósági véleményt és az összevont tartalékjelentést itt olvashatod el.

“A Tether erejének és rugalmasságának ékes példája az elmúlt hetek eseményei. A Tether számos helyzetben is bizonyította már, hogy rendkívül volatilis piaci körülmények között is meg tudta őrizni stabilitását. A Tether egyszer sem mulasztotta el teljesíteni egyetlen ellenőrzött ügyfele visszaváltási kérelmét. A legutóbbi piaci esemény során bebizonyosodott, hogy a Tether teljes mértékben támogatott, a tartalékok összetétele erős, konzervatív és likvid – mondta Paolo Ardoino technológiai igazgató.”

A Tether folyamatosan növelte készpénz- és készpénz egyenértékű tartalékait, miután az Evergrande kínai ingatlanfejlesztő cég 2021 szeptemberében majdnem csődöt jelentett. Akkoriban a Tether kereskedelmi papírtartalékai még jelentősen magasabbak voltak, köztük szerepelt az Evergrande is. A kereskedelmi papírtartalékok csökkentése, valamint a készpénz- és készpénz egyenértékű tartalékok növelése arra a piaci félelemre adott okot, hogy a Tether esetleg nem lesz képes teljesíteni a vállalásait.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

A fiat tartalékkal fedezett stabilcoinok jelentősége

/tether, coinmarketcap, coingeek/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img