Az Ethereum augusztusban válthat proof-of-stake konszenzusra

spot_img

Az Ethereum alapítója egy konferencián árulta el, hogy mikor számíthatunk a proof-of-stake-re történő átállásra.

Habár sokáig június volt a nem hivatalos, de sokak által várt időpont, ezt végül nem sikerült tartania a fejlesztőknek. Ezzel kapcsolatban néhány napja az egyik vezetőjük nyilatkozott úgy, hogy a munkálatokat ugyan már sikerült befejezniük, ám a tesztelések néhány hónapig még elhúzódhatnak, így szerinte legkorábban augusztusban kerülhet sor az indulásra.

Ezt egy nappal később egy másik rendezvényen Vitalik Buterin is megerősítette. Ő szintén augusztust nevezte meg valószínű időpontként, ám hozzátette, hogy ha a tesztelések során komolyabb hibákra bukkannának, akkor szeptemberre, vagy októberre csúsztatnák az átállást.

Tekintettel arra, hogy a második legnagyobb kriptovaluta életének eddigi talán legnagyobb változásáról van szó, valószínűleg sokan számítanak arra, hogy az eseményhez közeledve ez talán pozitív hatással lehet az ETH árfolyamának alakulására.

Ezzel kapcsolatban a legnagyobb veszélyt jelenleg a kék vonallal is jelölt, kicsivel 1700 dollár fölött kialakult régió jelenti. Ez a sáv tavaly nyár óta már többször is megfogta a zuhanó ethereumot, vagyis valószínűleg sok stop loss megbízás található alatta. Ha az árfolyamot a következő hetekben sikerül ez alá szorítani, elképzelhető, hogy a stop loss eladások miatt egy mélyebb leszúrásra is sor kerülhet, mielőtt újból felfelé vennénk az irányt.

Mivel nem vagyunk túl messze ettől a zónától, érdemes ezt az eshetőséget is számításba venni a döntések meghozatala előtt. A nagy képet tekintve viszont lehet, hogy a nyár végére, ősz elejére tervezett esemény ideális lesz az emelkedésben reménykedők számára:

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img