A nyarat még meghúzná, de utána szüneteltetheti a szigorításokat az amerikai jegybank

spot_img

A FED tavaly novemberben jelentette be, hogy szigorító intézkedésekkel kíván fellépni a növekvő infláció ellen. A kriptopiac azóta is folyamatos esésben van, a hagyományos tőzsdék pedig idén januárban csatlakoztak a lépéseket beárazó trendhez.

Habár a várakozások szerint a jegybank a júniusi (június 14-15.) és a júliusi (július 26-27.) ülésein még tovább szorít majd a nadrágszíjon, lehet hogy ezt követően ad majd egy kis pihenőt a piacoknak.

Egy FED képviselő nyilatkozata szerint elképzelhető, hogy a FED szeptemberben rövid időre felfüggeszti a szigorító pokitikáját. Ez azért lehet fontos számunkra, mert a nyári találkozók után így a november 1-2-re tervezett ülés lenne a következő, ahol újra beindíthatják az úthengert. (Augusztusban és októberben nincs az idei évre előre betervezett kamatdöntő ülés.)

Ha ebben a 3 hónapos időszakban kikerülnek a képletből a néhány hetes csúszással érkező újabb és újabb szigorítások, az lehetőséget adhat a piacnak a talpraállásra.

Az időzítés aligha lenne véletlen. Habár a jegybank elviekben független az éppen hatalmon lévők befolyásától, ez a pár hónapos leállás éppen az ősszel esedékes amerikai időközi választási kampány hajrájára esne. A jelenleg többségben lévő, de a felmérések szerint támogatókat vesztő demokrata pártnak biztos nem jönne rosszul, ha egy emelkedő tőzsdei háttérrel futhatna neki a megmérettetésnek.

Egyelőre még korántsem biztos, hogy az őszi szünetre tényleg sor fog kerülni, illetve természetesen addig még számos más tényező is befolyásolhatja a piacok alakulását, ám az ezzel kapcsolatos további hírekre mindenképp érdemes lesz odafigyelni, mert még ha csak átmeneti időre is, de alapvető változást hozhat a befektetők hozzáállásában és gondolkodásában.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img